Kako Ana Bacinger i Lana Puljić njeguju svoju zrelu kožu?

Kombinirajte premium uchka proizvode i dobit ćete idealni anti-ageing tretman

by | 4 siječnja, 2023
njega zrele kože

“Prihvaćam starenje, ne sramim se svojih godina i njegujem se maksimalno koliko mogu prirodnim proizvodima. Mislim da dobro radim svoj posao”, istaknula je Ana Bacinger, modna novinarka, stilistica i blogerica. Starenje kože prirodno je i neizbježno, a kvalitetnom kozmetikom koži lica možemo osigurati supstancije koje joj nedostaju, možemo kožu zaštiti, regenerirati, podržati mladolikost i u konačnici – ublažiti njezino starenje.

Usporavanjem metabolizma stanica smanjuje se sinteza kolagena i dolazi do dehidracije kože. Ako prirodnim promjenama dodamo neizostavan čimbenik – način života – dobit ćemo konkretne razloge zašto danas zrelu kožu ne možemo definirati samo prema dobi. Simptomi zrele kože nekome se ušuljaju tiho i polagano, dok se drugima pokažu u manjku hidracije, gipkosti, elastičnosti te nepravilnosti poput bora i neujednačenog tona. Premda se s pojmom zrele kože Ana Bacinger susrela davno, priznala je kako je zrelu kožu povezivala s osobama u četrdesetim i pedesetim godinama. “Ulaskom u tridesete osvijestila sam i prepoznala da bih i ja mogla spadati u kategoriju osoba sa zrelom kožom.”

njega zrele kože

Ana Bacinger

Lana Puljić, modna dizajnerica brenda Lokomotiva, cijeli život njeguje kožu. U dvadesetima je koristila samo hidratantnu kremu dok je na pragu tridesetih osvijestila kako joj je potrebna bogatija njega. “S godinama sam primijetila kako koža lagano gubi elasticitet i kako se na određenim zonama lica pojavljuju sitne borice. Zreloj koži potrebna je dodatna njega i hrana u vidu kvalitetnih preparata, noćnih i dnevnih krema, okoloočnih krema te kvalitetnih seruma.”

Zrela koža treba kvalitetne proizvode, pravilnu i kontinuiranu njegu

Koža je naš najveći organ i sve što stavimo na kožu direktno ulazi u naš krvotok. Upravo zato, kako ističe Lana Puljić, bitno joj je da su proizvodi koje koristi napravljeni od kvalitetnih sastojaka koji doista i funkcioniraju. “Naravno da je i sama tehnologija proizvodnje u tom cijelom procesu ključna kako bi i finalni produkt bio zadovoljavajuće kvalitete. Iako volim isprobati nove proizvode, često sam vjerna jednom brendu kad shvatim da nešto odgovara mojem tipu kože”. S hrvatskom nagrađivanom dizajnericom složila se i Ana Bacinger: “Biram kvalitetu i smatram da je manje više. Volim proizvode koji su održivi, koji su napravljeni po pravilima struke. A ako je brend kvalitetan, ostat ću mu vjerna dokle god ga budu proizvodili.”

njega zrele kože

Lana Puljić

Premium uchka kozmetika s maksimalno aktivnim prirodnim supstancijama

Prirodna craft kozmetika kreirana je od ljekovitog bilja istarske divljine i sadrži znatno više aktivnih supstancija čak i od organski uzgojenog bilja. Posebnom metodom ekstrakcije aktivnih sastojaka dobivaju se maksimalno potentne sirovine koje sinergijski djeluju kao idealan anti-ageing tretman. Linija uchka kozmetike sastoji se od meta-light cjelodnevne hidratantne kreme namijenjene koži koja pokazuje prve znakove starenja, rich-cream za 24 satno hranjenje i njegu zrele kože, eye-cream koja pomaže u stvaranju kolagena i čuva mladolik sjaj okoloočnog područja, gel seruma s učinkom vidljivim već nakon prve uporabe koji hidrira, učvršćuje i regenerira kožu te od luksuznog koncentriranog nourishing seruma koji koži daje snažan impuls obnove.

njega zrele kože

Esenciju uchka kozmetike čini bilje poznato po svom regenerativnom, umirujućem i zaštitnom djelovanju na kožu: ekstrakt divljeg bušina, nevena, stolisnika, crnog sljeza, sjemena divlje mrkve; najpotentniji prirodni antioksidansi: ekstrakti lista masline i sjemenki grožđa te aktivne supstancije dokazanog anti-ageing učinka: bakuchiol, alantoin, hijaluron, bosvelična kiselina, tamarind.

uchka proizvodi kreiraju se ručno i uvijek u malim serijama, a time se osigurava maksimalna kvaliteta i svježina svakog proizvoda – što zrela koža itekako cijeni.

njega zrele kože

Foto: Sanjin Kaštelan, PR