Znate li da je kakao maslac izvrstan u pripremi kože za sunčanje? Evo kako djeluje

Tajna nježne kože i preplanulog tena

by | 23 lipnja, 2021
Kakao maslac njega kože

Mogli bismo reći da je kakao maslac pravi dar majke prirode, a svakako bismo ga trebali uvrstiti u svakodnevnu njegu kože i to čistog, kao što su ga koristili drevni narodi. Kako maslac brzo se topi na temperaturi tijela te ostavlja mirisan i svilenkasti osjećaj na koži u kojem možemo uživati i kad prođe ljeto. 

Kako kakao maslac djeluje na kožu?

Kakao maslac često se koristi za izradu čokoladnih delicija, napitaka i slastica. No, ovaj  prirodni sastojak je izvrsna alternativa za njegu kože i sjajan saveznik tamnog tena kakvom težimo u ljetnim mjesecima.   

Kakao maslac koji ne sadrži umjetne boje, mirise i kemikalije savršen je izbor za sve koji su u potrazi za zdravom prirodnom njegom kože jer:

  • hidratizira
  • pomaže u obnovi osjetljive kože
  • djeluje kao snažan antioksidans.

Budući da je bogat vitaminima, posebice vitaminom E, intenzivno hrani i štiti kožu što ga čini sjajnim saveznikom ljeti. Izvrstan je u pripremi kože za sunčanje, ali i tijekom samog sunčanja. Zbog visoke razine antioksidanasa, kakao maslac neutralizira slobodne radikale koji nastaju na koži tijekom izlaganja suncu, smanjuje isušivanje kože te poboljšava njezinu elastičnost. Sve ovo čini ga sjajnim izborom za njegu i nakon sunčanja, za osvježivanje te opuštanje kože. 

Kakao maslac je na sobnoj temperaturi krut, no topi se u dodiru s kožom koja ga trenutno apsorbira. Koristite ga u kombinaciji s kremom sa zaštitnim faktorom, kako biste izbjegli moguća oštećenja kože i uživajte u njegovom divnom čokoladnom mirisu.

Pronađite ga u svim bio&bio dućanima ili biobio.hr i napravite svoju ljetnu prirodnu kozmetiku s kakao maslacem, maslac za sunčanje ili after sun maslac za tijelo prema receptima koje ćete pronaći ovdje.

Foto: PR