Kad je riječ o kroničnom ispadanju kose, ovaj serum pokazao nam se najboljim u 2022.

by | 31 prosinca, 2022

Prisjećajući se razgovora koje smo vodili s prijateljicama i ženama općenito tijekom protekle godine, nije bilo teško primijetiti da se ispadanje kose nametnulo kao jedan od najčešćih zdravstvenih problema. U većini slučajeva, ispadanje kose kod većine žena bilo je posljedica bolesti COVID-19, a primijetili smo i kako je puno vremena trebalo proći da se kosa uistinu oporavi i prestane opadati. 

No, osim kao posljedica koronavirusa, kronično ispadanje kose u stalnom je porastu posljednjih nekoliko godina. Kronični gubitak kose karakterizira postupno smanjenje gustoće kose, a većini osoba ometa kvalitetu života jer ima značajne negativne psihološke učinke na svakodnevni život. Ono što liječnici preporučuju jest lokalno ili sistemsko liječenje, a ako je potrebno, mogu se koristiti i posebno formulirani dodaci prehrani. 

Neoptide EXPERT serum

Foto: Zvonimir Ferina

Kao jedan od najučinkovitijih proizvoda kad je riječ o ispadanju kose u Lj&Z timu pokazao se Neoptide EXPERT serum brenda Ducray. Ova inovacija i rješenje kod kroničnog ispadanja kose sadrži sljedeće sastojke:

– Anchoran – ekstrakt mliječka, patentirana** prirodna djelatna tvar koja potiče rast kose tako što djeluje na stanice odgovorne za rast dlake. Zahvaljujući svojstvu učvršćivanja, zadržava dlaku u vlasištu. Anchoran potiče prirodnu proizvodnju keratina K75 za jaču, deblju i otporniju kosu.

– Lespedeza – patentirana** prirodna djelatna tvar koja regulira ciklus rasta kose usporavajući ispadanje kose.

– Mangalidone – u kombinaciji s masažom potiče mikrocirkulaciju, metaboličku aktivnost i učvršćivanje vlasi kose u vlasište.

Neoptide EXPERT serum je, kao dodatak referentnim topikalnim pripravcima, posebno ispitan na dijelovima s kojih se uzima kosa za transplantaciju kao i na područjima gdje se kosa implantira. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s topikalnim lijekovima poput minoksidila. Razvijen je da bi se rizik od razvoja alergijskih reakcija sveo na minimum. Potpuni je tretman za dva mjeseca.

Koji su se još proizvodi našli na našoj listi omiljenih u 2022. godini, provjerite ovdje.

* Postotak zadovoljstva. Ispitivanje provedeno na 137 bolesnika s kroničnim ispadanjem kose tijekom tri mjeseca.

** Patent u prijavi.

Foto: @mathildegoehler/Instagram, Zvonimir Ferina