JUTARNJA RUTINA od 90 sekundi koja daje energije više i od kave

by | 15 veljače, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ova će metoda odlično doći svim osobama koje se svako jutro okupaju, a i dalje imaju poteškoće u potpunosti se razbuditi sve dok ne konzumiraju kofein.

Iako ne postoji ništa ljepše od vrućeg tuša, ujutro to baš i nije najbolja ideja. Naime, polijevanje tijela toplom vodom učinit će vas ponovno pospanima, jer onda kada izađemo iz toplog tuša i osjetimo hladniji zrak na koži, drastični pad temperature uzrokuje mirno stanje našeg uma.

Kako biste se što prije razbudili, umjesto toga polijevajte se 30 sekundi hladnom vodom, zatim 30 sekundi vrućom vodom, pa opet 30 sekundi hladnom. Možda vam se ovo ne čini kao sasvim najugodnija ideja, ali vrlo dobro funkcionira zato što otvara kapilare i pojačava cirkulaciju te tako stimulira naš um i tijelo.

Čak se i slavna Victoria Beckham kune u veliku uspješnost ovog neobičnog postupka, koji osim jačanja energije ima i antidepresivni efekt jer šalje visoke razine električnih impulsa u naš mozak.

Također, ova metoda pomaže pri smanjenju stresa jer povisuje toleranciju, jača imunološki sustav tako što stvara više bijelih krvnih stanica te pomaže pri učinkovitijem sagorijevanju masnoća.