Svjetski dan kave: Poznati proizvođač premium kave posadit će 20 000 stabala!

20 000 stabala za bolje sutra!

by | 1 listopada, 2022

Svi smo dio promjene, a zajedno možemo postići puno, osobito kad je u pitanju očuvanje planeta. Povodom Svjetskog dana kave u subotu, 1. listopada, Julius Meinl daruje svakoj ispijenoj šalici omiljenog napitka novo značenje.

Naime, svjetski poznati proizvođač premium kave i čajeva u jedinstvenom partnerstvu s ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall, posadit će tisuće stabala u Tanzaniji, jednoj od regija iz koje nabavlja kavu, u ime ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju Julius Meinl kavu iz održivih izvora.

Znate li da će jedno stablo tijekom jednog desetljeća apsorbirati 60 kilograma ugljika? Uključujući i sadnice iz prošlogodišnje suradnje, Julius Meinl i Institut Jane Goodall posadit će 20 000 stabala koja će do 2032. apsorbirati milijun kilograma ugljika!

Suradnja koja donosi promjene

Vizija Jane Goodall planetarno je postala poznata kroz njezin predani rad s čimpanzama.

Cilj projekta pošumljavanja Instituta Jane Goodall jest podići svijest o dugotrajnim posljedicama krčenja šuma – svake godine uništi se 4,7 hektara s dugotrajnim posljedicama. Netaknute šume daju energiju, vodu i kisik, štite od prirodnih katastrofa i bitna su staništa za milijune različitih životinjskih i biljnih vrsta.

“Naši kupci mogu nastaviti uživati ​​u kavi koju vole, dok mi nastavljamo ulagati u održivije metode, materijale i procese kako bismo bili sigurni da radimo pravu stvar za naš planet”, poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

Mali, ali značajni koraci” slogan je na kojem se temelji plan održivosti tvrtke Julius Meinl. To je posebice vidljivo u projektu Colombian Heritage, koji podržava uzgajivače kave u suočavanju s izazovima klimatskih promjena. Uz redovita Izvješća o održivosti koja prate napredak i smjer, već za ovu jesen Julius Meinl najavljuje nove, značajne korake u stvaranju bolje i održivije industrije kave.

Institut Jane Goodall

Foto: PR