Juice torta

by | 15 svibnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 18 bjelanjaka
  • 390 g šećera
  • 450 g mljevenih oraha
  • 3 žlice brašna

Za kremu:

  • 18 žumanjaka
  • 18 žlica šećera
  • 2 dl juicea
  • 4 žlice gustina
  • 250 g margarina
  • 400 g šlaga
  • 4 dl gazirane vode

Priprema:

Biskvit:

1. Umutiti 6 bjelanjaka u čvrst snijeg. Zatim postupno dodavati 130 g šećera muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati 150 g mljevenih oraha, jednu žlicu brašna i promiješati.
3. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti u njega smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način ispeći još 2 biskvita.

Krema:

1. Pomiješati žumanjke i šećer i kuhati na pari miješajući sve dok se šećer ne otopi.
2. Zatim dodati mješavinu juicea i gustina i nastaviti s kuhanjem dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati margarin i umutiti mikserom.
4. Šlag umutiti s gaziranom vodom.

Završni postupak:

1. Prvi biskvit premazati polovinom kreme, a zatim nanijeti trećinu šlaga i preklopiti drugim biskvitom. Postupak nanošenja kreme ponoviti još jednom te završiti trećim biskvitom i premazati ga šlagom.

Izvor: Dobra hrana