


Sastojci:
Za biskvit:
- 18 bjelanjaka
- 390 g šećera
- 450 g mljevenih oraha
- 3 žlice brašna
Za kremu:
- 18 žumanjaka
- 18 žlica šećera
- 2 dl juicea
- 4 žlice gustina
- 250 g margarina
- 400 g šlaga
- 4 dl gazirane vode
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 6 bjelanjaka u čvrst snijeg. Zatim postupno dodavati 130 g šećera muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati 150 g mljevenih oraha, jednu žlicu brašna i promiješati.
3. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti u njega smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način ispeći još 2 biskvita.
Krema:
1. Pomiješati žumanjke i šećer i kuhati na pari miješajući sve dok se šećer ne otopi.
2. Zatim dodati mješavinu juicea i gustina i nastaviti s kuhanjem dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smjesu dodati margarin i umutiti mikserom.
4. Šlag umutiti s gaziranom vodom.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati polovinom kreme, a zatim nanijeti trećinu šlaga i preklopiti drugim biskvitom. Postupak nanošenja kreme ponoviti još jednom te završiti trećim biskvitom i premazati ga šlagom.
Izvor: Dobra hrana



