Jeste li znali da je ovo biljka sreće i novca?

Biljka Zamija ili Zanzibarski dragulj idealna je za početnike jer je lagana za održavanje

by | 29 kolovoza, 2021
biljka zamija, zanzibarski dragulj

Ako ste tek početnik kad su u pitanju biljke i ne znate što biste nabavili (a da vam uspije), ova biljka definitivno je jedna od prvih koja zadovoljava te uvjete!

Biljka Zamija ili Zanzibarski dragulj prekrasna je biljka sukulent iz porodice Araceae, a uzgaja se kao sobna biljka. Izrazito je popularna jer se jako lako održava, pa bi se moglo reći da je idealna biljka za one koji tek kreću u život biljaka i traže nešto za sebe. Prema feng shuiju, poznata je kao biljka novca i sreće, pa je zato čest gost u domovima i uredima. Ova tropska biljka može narasti i do metar visine, a ima prekrasne čvrste, glatke i zelene listove. Njezina specifičnost je u tome da ne traži puno svijetlosti, kao ni često zalijevanje.

Ako volite sukulente, onda je ova biljka pun pogodak za vas. Cvijeta u vremenu od sredine ljeta do rane jeseni, a cvijet ćete vidjeti na dnu stabljike. Kada kažemo da biljka ne zahtijeva često zalijevanje, to znači da od previše vode njezini listovi počnu truliti, a listovi žutjeti pa na to svakako pripazite.

Biljka podnosi minimalnu temperaturu od 15 °C, a optimalna temperatura za njen rast je od 18 °C-24 °C. Ako se nalazi na toplijem mjestu, dolazi do znatno većeg stvaranja novih izdanaka. Možete je staviti pokraj drugog cvijeća koje već imate u domu, ali i ako je odlučite ostaviti samu za sebe odlično će izgledati jer je sama po sebi elegantna.

Požurite nabaviti svoj Zanzibarski dragulj već danas. 🙂

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lora (@missunterberg)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sprouting_oxygen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monika🌿 (@plante_monika)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amigreener (@am.igreener)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Roberts (@yow.plantmom)

Foto: Instagram (Naslovna foto: yesilevbotanik)