Jeste li čuli za STEM radionice s ciljem popularizacije javnog zdravstva?

by | 20 veljače, 2023

U sklopu provedbe ESF projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja, Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa za učenike srednjih i osnovnih škola u Zagrebu organiziraju STEM radionice iz područja biomedicine i zdravstva kao potencijalnih budućih zanimanja i važnosti u očuvanju javnog zdravlja.

HUHIV i Stomatološki fakultet pozivaju učitelje i profesore srednjih i osnovnih škola da se odazovu jedinstvenom pozivu i dovedu svoje učenike, razrede, grupe, na besplatne radionice sa zanimljivim, zdravstvenim i znanstvenim temama prilagođenima djeci, mladima i odraslima koje na interaktivan način populariziraju STEM područja biomedicine i zdravstva.

Ovo je jedinstvena prilika da se kroz STEM pristup mladima omogući jedinstveni edukativni sadržaj i interaktivne radionice u kojima imaju prilike vidjeti zanimljivosti stomatologije kao struke i znanosti te primjenu STEM pristupa u zdravstvu istraživanjem anatomskih modela ljudskog organizma, svijeta pod mikroskopom i zanimljivih vježbi i sadržaja.

Organizirane su dvije tematske cjeline:

O ZDRAVLJU I ZNANOSTI U STOMATOLOGIJI

Lokacija radionice edukacijska je dvorana na Stomatološkom fakultetu, Gundulićeva 3, Zagreb
Sadržaj radionice: Na radionici zainteresirani mogu saznati kako se STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) primjenjuju u stomatologiji, vidjeti primjere znanosti u službi oralnog zdravlja, kako se istražuje dijagnostika i promjene u usnoj šupljini te praktično isprobati razne vježbe poput ispune zuba kao dio restaurativne dentalne medicine i načine pravilne oralne higijene, kao i – zaslužiti STEM DIPLOMU!

Radionicu vode Studenti Stomatološkog fakulteta uz mentorstvo profesora Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Trajanje jedne radionice je do dva školska sata.

Raspored dostupnih termina i kontakt za rezervaciju pogledajte ovdje.

ISTRAŽI I OČUVAJ ZDRAVLJE

Lokacija radionice edukacijska je dvorana Timeout Heritage Hotela Zagreb, Ilica 16, Zagreb
Sadržaj radionice:
Prvi dio: Na radionici zainteresirani mogu saznati što je STEM, upoznati STEM zanimanja i metodologiju učenja, pogledati praktične primjere i primjenu iz svakodnevnog života, saznati više o načinima dolaska do otkrića u znanosti i medicini,
Drugi dio: pogledati zanimljive videomaterijale, istražiti 3D modele ljudske anatomije, pogledati svijet virusa i bakterija kroz mikroskop, riješiti zanimljive STEM kvizove i – zaslužiti STEM DIPLOMU!

Radionicu vode Stručnjaci iz područja psihologije Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa uz mentorstvo zdravstvenog stručnjaka (liječnika medicine, specijalista epidemiologije).
Trajanje jedne radionice je do dva školska sata

Raspored dostupnih termina i kontakt za rezervaciju pogledajte ovdje.

Preporučuje se učenicima da prođu sve ponuđene tematske cjeline jer su vrlo specifične i izuzetno korisne za stjecanje novih spoznaja, a možda i odabira daljnjeg školovanja i karijera u području STEM zdravstvenih znanosti (znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike).

Više o održanim radionicama u raznim gradovima za učenike srednjih škola/gimnazija i osnovnoškolce pogledajte u galeriji slika ili ovdje.

Riječ je o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda koji provode stručnjaci Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa. U sklopu projekta provodi se izvanškolska aktivnost promicanja znanstvene pismenosti i znanstvenog načina razmišljanja u prosuđivanju i rješavanju problema pojedinaca i društva. Projekt se primarno orijentira na pristup djeci i mladima s obuhvatom opće populacije u svrhu popularizacije STEM područja BIOMEDICINA i ZDRAVSTVO.

Trodnevne radionice provode se u sklopu projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja – UP.04.2.1.10.0050. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100 %.

Više o projektu na https://stem.huhiv.hr/  i  https://www.facebook.com/stem.huhiv.hr

Foto: PR

Tagovi: