JEDNA MAJKA sjetila se genijalnog načina kako naučiti djecu da cijene novac i rad

by | 22 rujna, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Ako vas djeca često pitaju džeparac, onda ih nije loše naučiti vrijednosti novca. Mnogi roditelji na to zaboravljaju i često djeci samo znaju reći da nemaju, što će djeca jako teško razumjeti. Umjesto toga, svojoj djeci objasnite da do novca treba doći radom i tako će ga oni više znati cijeniti i neće se njime razbacivati. Odličnu ideju za učenje djece o novcu objavila je jedna je mama nakon što su je djeca zapitkivala o tome kada će dobiti nove mobitele.

Shaketha McGregor odlučila je svoje klince naučiti važnoj lekciji, pa je organizirala “sajam zapošljavanja” gdje su se njezina djeca mogla prijaviti na različita radna mjesta diljem kuće, kako bi “zaradila svoju plaću”, odnosni džeparac.

Ideju je objavila na svom Facebooku, a ona je ubrzo postala viralna s više od dvjesto tisuća lajkova i na stotinu tisuća dijeljenja, kako piše MSN.

“Dakle, moja djeca me konstantno ispituju kad će dobiti novi mobitel, džeparac ili kada će negdje ići. Jučer sam im rekla da sam čula sve njihove zahtjeve i da ću ih danas iznenaditi kada dođu iz škole”, napisala je McGregor u objavi.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1337583406452214&set=a.111083715768862&type=3

IZVOR: 24SATA.HR