Jedna luda retro vježba iz 90-ih vraća se na velika vrata

Tae Bo, vježbe inspirirane borilačkim vještinama i aerobikom, postaju opet popularne

by | 17 kolovoza, 2021

Svatko tko je tijekom srednjih i kasnih 90-ih bio barem u tinejdžerskom razdoblju, nema puno šanse da je zaobišao Tae Bo, vježbe koje su se prodavale na videokasetama, a kasnije i na DVD-ima. Vježbe koje kombiniraju sinkronizirani aerobik i poteze inspirirane borilačkim vještinama i boksom u nekom su periodu bile toliko popularne da su se smatrale najboljom vrstom treninga ikad.

Osmislio ju je Billy Banks, sedmerostruki olimpijski prvak u borilačkim vještinama, a pojedini podaci kažu da su svakog tjedna tisuće ljudi, uključujući vrhunske svjetske sportaše i slavne osobe, vježbale u Billyjevom svjetskom trening centru kako bi rame uz rame trenirali s kućanicama, poslovnim osobama i djecom.”

Tae Bo, koji danas definitivno nosi krunu kralja kućnog videofitnessa, zamijenili su noviji trendovi kao što su Insanity Workout, CrossFit, SoulCycle, HIIT i drugi oblici fitnesa.

No, kao što znamo, dogodila se prošla godina. I dok su proizvodi za fitness kod kuće eksplodirali u popularnosti, Tae Bo je također porastao. Razlog? Upravo je Billy Banks odlučio objaviti video na YouTubeu kako bi pomogao ljudima koji su u lockdownu, da se što više kreću i sagore kalorije.

Njegov kanal postao je strašno popularan, a otad redovito objavljuje niz vježbi koje izgledaju odlično, a ono što im je zajedničko je brža dinamika. Isprobajte i sami ako želite isprobati nešto novo! Odnosno, u ovome slučaju, nešto novo-staro.

 

Foto: Orion PRoduction/Shutterstock

Tagovi: