Japanska torta

by | 3 ožujka, 2014

Japanska-torta

Sastojci:

  • 500 g čokolade s rižom
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 300 g sira mascarponea
  • korica od 1 limuna
  • 300 g višanja iz kompota
  • 2 šlag krema od čokolade
  • 1 šlag krema od vanilije
  • 3,5 dl mlijeka

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlice ulja
  • 5 žlica ekspandirane riže

Priprema:
1. Čokoladu s rižom razlomiti na manje komade, otopiti je na pari a potom pomiješati sa slatkim vrhnjem i polako promiješati.
2. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti pripremljenu smjesu i ostaviti u hladnjaku najmanje 120 minuta da se stegne.
3. Šlag krem od vanilije mikserom umutiti sa 1,5 dl hladnog mlijeka, a potom dodati sir mascarpone i naribanu limunovu koricu, te polako promiješati.
4. Polovinom pripremljene kreme premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, poredati ocijeđene višnje i nanijeti drugi dio kreme.
5. Šlag krem od čokolade umutiti s ostatkom hladnog mlijeka prema uputama s vrećice i nanijeti na kremu od vanilije.
6. Čokoladu otopiti s malo ulja, i preliti je preko torte. Tortu na kraju posipati ekspandiranom rižom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept