Jako je važno da djeca odrastaju u blizini teta

by | 9 siječnja, 2020

Kad razmišljaš o osobama koje voliš najviše na svijetu, teta je sigurno na samom vrhu liste. Ona je osoba koja pamti ime tvoje simpatije iz vrtića, koja je uvijek spremna s tobom podijeliti svoju mudrost i ne srami se djetinjasto se ponašati. Tete se trude kvalitetno provesti vrijeme sa svojim nećacima da bi na kraju postale njihove najbolje prijateljice. One ih hrabre da ostvare svoje snove i uz to se ludo zabave.

Teta će te upoznati sa stvarima za odrasle

Dok odrastaš, želiš raditi sve što odrasli rade. Za isprobavanje novih stvari ti je potreban dobar vodič koji će te voditi kroz nova iskustva. Na primjer, teta može biti osoba koja ti može pomoći izbjeći sve modne pogreške i zasigurno će ti pokloniti prvi ruž za usne. Zajedničke shopping ture i razgovor o odraslim temama ti mogu pomoći prilagoditi se i dobiti savjete od osobe koja ima mnogo iskustva.

Možeš joj se obratiti ako imaš problem osjetljive prirode

Kada ti određena stvar smeta, a neugodno ti je o tome pričati s mamom, vrijeme je da teta uskoči. Nije važno je li problem u vezi s dečkom, lošom ocjenom ili konfliktom u školi, cool teta će uvijek biti tu za tebe, bez predrasuda.

Ona neće biti ljuta, što god ti učinila, i pomoći će ti riješiti problem bez stvaranja drame.

Ona je tvoj uzor

Svima je potreban netko na koga će se ugledati, a teta je prava osoba za ovaj posao. Ona je odgovorna odrasla osoba, ima uspješnu karijeru, nije izgubila svoju karizmu i dalje je raspoložena za avanturu. Ona razumije značenje otkrivanja pravih strasti, zna uživati u životu i jedva čeka tebe naučiti isto.

Ponekad te razmazi

Teta zna kako učiniti da se osjećaš posebno. Iako te tretira kao odraslu osobu, ona vidi djevojčicu u tebi i zna da te treba razmaziti s vremena na vrijeme. Uvijek ti kupuje poklone i vodi te na lijepa mjesta. Učinila bi bilo što samo da nasmije svoju nećakinju.

Pomaže ti prebroditi tinejdžerske drame

Teta ti može pomoći lakše prebroditi buntovničku fazu, sve promjene raspoloženja. Ona razumije da želiš dokazati svoju nezavisnost time što ćeš prekršiti nekoliko pravila dok istražuješ samu sebe. Ona će biti na tvojoj strani kroz cijeli proces. Dat će vjetar u leđa tvom slobodnom duhu, ali će paziti da nešto ne krene po zlu.

Znaš da joj možeš vjerovati

Tvoja teta te zna otkad si se rodila i s tobom je cijeli život. Ona te je smirivala kada si izgubila omiljenu igračku i brisala ti je suze kada je dečko u kojeg si bila zaljubljena u vrtiću našao drugu djevojku. Znaš da je ona tvoja najbolja prijateljica i da joj možeš povjeriti vlastiti život. Neće te osuđivati i uvijek će te bodriti.

Pomaže ti izgladiti stvari s roditeljima

Teta zna tvoje roditelje kao i tebe, zato će ti uvijek rado pomoći s njima izgladiti nesuglasice koje imate. Pomoći će ti vidjeti stvari iz perspektive odraslih i dokazat će da tvoji roditelji nisu čudovišta koja te nikad neće pustiti na tulume.

Teta zna kako se zabavlja

Tvoja teta je najveći avanturist i jako je smiješna. Ona od običnog odlaska u dućan napravi mini avanturu i njezini sarkastični komentari će te uvijek nasmijati. Nije joj žao potrošiti novac na tebe i uvijek će to rado činiti.

IZVOR: INDEX.HR