IZNENADIT ĆE VAS RAČUNICA koliko majke zapravo dnevno imaju vremena za sebe

by | 3 siječnja, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Prosječnoj mami zasigurno se često učini kako nema ni sekundu vremena za sebe. To ni ne čudi kad se uzme u obzir da su razapete između djece, partnera, poslovnih i kućanskih obveza.

Ovo zanimljivo istraživanje, provedeno za portal TVBed.com, obuhvatilo je gotovo 2.000 britanskih majki, a rezultati bi vas mogli pomalo iznenaditi.

Naime, pokazalo se kako prosječna majka dnevno za sebe može odvojiti tek skromnih 17 minuta u koje bi trebala uklopiti osnovnu higijenu, uživanje u hobijima, vježbanje ili bilo što drugo. I ne, spavanje se ne broji kao “vrijeme za sebe”.

Stvari postaju još šokantnije kada to računate na tjednoj razini. Naime, nakon što prosječna majka vrijeme potroši na brigu oko djece, kućanskih poslova i odlaska na radno mjesto, ostaje joj sat i pol tjedno koje može posvetiti sebi.

Također, istraživanje je pokazalo da čak 51 posto ispitanica tvrdi kako postoje tjedni kada nemaju ni minutu slobodnog vremena. Osim toga, dvije trećine majki istaknulo je da su kućanski poslovi i dalje nepravedno raspoređeni između njih i njihovih partnera. Istraživanje je pokazalo da one obavljaju gotovo 80 posto kućanskih poslova.

IZVOR: INDEX.HR