IZNENADIT ĆE VAS koliko kalorija potrošite prilikom kupovanja

by | 12 svibnja, 2019

Kilometri koje prijeđete tijekom svojih “modnih izleta” nisu zanemarivi. Odsad pa nadalje možete se hvaliti kako ste pretrčali maraton. Ili više njih. Naime, mogli biste se šokirati ako zbrojite sve kilometre koje ste tijekom života prešli pregledavajući ponudu modnih krpica u obližnjem shopping centru. Pa, da se vi ne biste morali zamarati računanjem, umjesto vas to su napravili znanstvenici.

Prema rezultatima jednog britanskog istraživanja, dokazano je da žene tijekom samo jedne godine šopingiranja naprave čak 330 kilometara. Znanstvenici su potvrdili da su čak i žene koje su najveće protivnice teretana i vježbanja prosječno prehodale osam kilometara, dva puta tjedno, za vrijeme uobičajenog shopping-izleta, a računa se i svakodnevni odlazak u dućan po namirnice.

Drugim riječima, shopping-izletima godišnje potrošite nevjerojatnih 14.884 kalorija. Odnosno, bez odlaska u teretanu, potrošite čak 67 čokoladica, a upravo je hodanje odlična tjelovježba jer održava rad srca na jednakoj razini i pospješuje sagorijevanje masti i trošenje kalorija.

No kako su istraživači došli do tih brojki?

Žene koje su sudjelovale u ovom istraživanju nosile su brojače koraka za vrijeme svog rutinskog shoppinga, a rezultati su šokirali i njih.

“Nikad mi nije palo na pamet da za vrijeme shoppinga vježbam! Iako, sada vidim da ima istine u tome. Hodanje od dućana do dućana, istezanje kad želim dohvatiti nešto s visokih polica i na kraju jačanje mišića kad sve vrećice nosim kući”, izjavila je jedna sudionica istraživanja te dodala kako je ovo puno zabavniji način gubljenja kilograma od odlaska u teretanu, a prenosi “Cosmopolitan”. Ipak, ako pretjerate, mogao bi biti i puno skuplji…

IZVOR: INDEX.HR

Foto: Unsplash