Ivana Pavić donosi proljetno izdanje svoje radionice “Stilska Jednadžba”

by | 14 svibnja, 2024

Strast prema edukativnom pristupu odijevanju i želja za demokratizacijom mode osnovni su pokretači poznate modne stilistice Ivane Pavić u njezinom svakodnevnom radu te uslugama koje pruža, a jedinstvene su na domaćem tržištu.

Kroz uslugu online stilističkog savjetovanja “Virtual Stylist” razbila je stigmu kako su modni stilisti rezervirani samo za povlaštene i ponudila uslugu koja pred vas servira gotove modne kombinacije s direktnim linkovima za kupnju. Kao veliki zagovaratelj “pametne kupnje” i održivosti u modi, Ivana je lansirala i online uslugu “Virtual Closet” koja nudi kreiranje kombinacija od postojećih odjevnih predmeta u ormaru klijenta.

Ipak, projekt na koji je najponosnija i koji je u vrlo kratkom periodu postigao iznimnu prepoznatljivost od strane svih konzumenata mode, svakako je projekt “Stilska Jednadžba”.

ivana pavić

“Stilska Jednadžba zaokruženi je projekt koji gradim sustavno. Sastoji se od edukacijskih radionica odijevanja za žene koje se održavaju sezonski te kratkih pokaznih i praktičnih videa koje objavljujem svaki tjedan na svojim društvenim mrežama. Želja mi je olakšati svakodnevno odijevanje, dati konkretne i praktične savjete – na što obratiti pozornost prilikom kreiranja outfita. Fokus je na ispravnom izboru krojeva i materijala sukladno tjelesnoj građi, odnosno dobrom odnosu omjera i proporcija – naime, svaka je žena drukčija i to treba poštovati te tome prilagoditi odijevanje. Zato sam sretna što mogu najaviti novu radionicu uživo u Zagrebu koja će se održati 25. svibnja”, ističe Ivana.

Priznali mi to ili ne, ono što odijevamo neverbalna je izjava o tome tko smo. Naravno, pritom ne mislimo da odijelo čini čovjeka, ali ono što zovemo stilom važan je dio naše osobnosti.

Radionica “Stilska Jednadžba” prije svega je cjelovito stilističko iskustvo na kojem će dame dobiti konkretne savjete i uvid u totalno drukčiju percepciju razmišljanja kad je svakodnevno odijevanje u pitanju. Uz standardan edukativni program koji u fokus stavlja određivanje najboljih modnih komada za različite tipove tjelesne građe, educirat ćemo se i o kreiranju idealne kapsulne garderobe, odabiru odgovarajuće obuće sukladno donjim odjevnim komadima, a tu su kao i uvijek i brojna iznenađenja.

ivana pavić

Stilistica otkriva kako se trudi da svaka radionica bude drukčija i da polaznicama ponudi nešto novo. Tako nas ovog puta očekuje kratka pokazna školica kreativnog vezanja marama, a dame će naučiti kako malim trikovima podignuti svaku kombinaciju. Odabrat će najbolje modele premium brendova sunčanih naočala sukladno obliku lica kako bi uživanje u sunčanim danima bilo još ljepše i ugodnije. Budući da je i parfem dio nečijeg stilskog potpisa, u sklopu radionice održat će se i kratka parfemska prezentacija.

Na radionici će biti predstavljena capsule kolekcija kvalitetnih i bezvremenskih odjevnih komada za sezonu proljeće/ljeto uključujući obuću te torbice koje je stilistica odabrala.

Ivana na svojim radionicama uvijek naglašava koliko je važno znati zašto nešto želimo kupiti i samim time se oduprijeti impulzivnoj kupnji kojoj su mnogi skloni. Na svojoj sljedećoj radionici svakako će se pozabaviti tim fenomenom, ali i odgovoriti na mnoga pitanja; primjerice, kako kombinirati boje, kako uskladiti obuću s donjim odjevnim dijelovima, kako savršeno uskladiti proporcije, koji krojevi i materijali laskaju vašoj figuri.

ivana pavić

”Kako sam i najavila, spremam brojna iznenađenja, a jedno koje mogu otkriti i zbog kojeg sam presretna je to da će mi se na radionici 25. svibnja pridružiti kolegice stilistice, Ana Nikačević i Iva Gradišer koje će dodatno oplemeniti sadržaj radionice svojim znanjem i iskustvom”, zaključuje Ivana.

Upravo personalizirani pristup, mnoštvo praktičnih, konkretnih i vizualno jasnih primjera u opuštenoj atmosferi, uz fine zalogaje i kapljicu, ono je zbog čega se za Ivaninu stilističku radionicu uvijek traži mjesto više.

Sve informacije o programu radionice kao i prijave za radionicu “Stilska Jednadžba” koja će se održati 25. svibnja, u divnom prostoru na adresi Medulićeva 40 u centru Zagreba, pronađite na linku.

Foto: Danko Šimunović