Isprobali smo viralni TikTok trik pomoću kojeg bi šminka trebala izdržati cijeli dan

Je li mu popularnost opravdana?

by | 6 svibnja, 2021

Kako idu topliji dani, šminka koju smo ujutro stavile na lice puno se brže topi tijekom dana, stoga tražimo neko brzo i učinkovito rješenje pomoću kojeg će make-up biti postojan tijekom cijelog dana.

Iako je TikTok pun videa od kojih njih pola ne funkcionira, moramo priznati da smo ovog odlučile probati. Osim mnoštva tekućih i mineralnih pudera koje smo isprobali ne bi li našli onaj koji će se dugotrajno zadržati na licu, naišli smo i na ovaj jednostavan trik koji uistinu funkcionira – barem za određene stvari.

@kxtie.t

#duet with @ridaaaamat THIS IS A GAME CHANGER

♬ original sound – Jarida🖤

Korak 1 – Hidratizirajte lice
Ovo je realno korak koji nikako ne smijete propuštati bez obzira na metodu koju koristite.

Korak 2 – Nanesite puder u prahu ili puder za setiranje
Ovo je u principu korak zbog kojeg bi vam šminka trebala duže trajati. Kremu kojom ste hidratizirali lice setirajte puderom u kamenu/prahu ili onim prozirnim za setiranje velikim kistom.

Korak 3 – Stavite fiksator
Nakon što ste učinili prva dva koraka, nanesite sprej za setiranje koji će vam držati make up cijeli dan. (Mi smo ovaj korak preskočili i stavili ga na kraj.)

Korak 4 – Nakon što se fiksator osuši, stavite primer
Koristite primer koji i inače koristite.

Korak 5 – Nastavite s nanošenjem make up kako i inače radite.
Ono što sam svakako primijetila jest da je odlično popunio i “blurao” pore na obrazima s kojima inače imam problem. Koža je doista izgledala kao da je preko nje stavljen filter iako ne mogu reći da je osjećaj na koži bio kao da nosim prozračnu šminku. Dapače, osjetilo se već nakon 30-ak minuta nošenja da je šminka “teška” na licu. Iako se šminka nije toliko micala kao što bi bio slučaj bez ovih koraka, moram priznati da ću ovaj trik radije ostaviti za posebne prilike te ga preskočiti koristiti svaki dan. Ako ste netko tko voli full coverage lookove ili imate događaj na kojem vam šminka mora trajati, ovo je svakako trik za kojim možete posegnuti. Za svaki dan, ipak ostajem samo pri malo setting pudera koje stavljam na široke pore kao prvi korak.

Foto: Pexel