Isprobali smo jedan od najboljih tekućih kolagena na tržištu i donosimo vam svoje dojmove

by | 3 travnja, 2020

U inflaciji proizvoda koji vam obećavaju povratak u dvadesete već nakon nekoliko korištenja, jedan preparat je ipak zaintrigirao našu maštu s obzirom na količinu medijskog prostora koji je u posljednje vrijeme dobio. O čemu se radi?

Upisali smo “tekući kolagen” u tražilicu, i iznenadili se broju stranica s informativnim sadržajem na ovu temu, kao i onih na kojima možete kupiti kolagen. Suplement za koji se žene kunu da čini izvrsne stvari za njihov mladolik izgled očito je vrlo tražena roba. Međutim, funkcionira li doista? Kolagen je inače glavni strukturni protein u našoj koži, što će vam laički objasniti baš svaki dermatolog. Daje nam elastičnost, i što ga više vaše tijelo proizvede, to će vaša koža izgledati mlađa i fleksibilnija, a također ima blagotvoran učinak na kosu i nokte. Možemo ga usporediti s okvirom kreveta. Kao i okvir koji drži madrac napetim, tako se ponaša koža bogata kolagenom. Poput madraca bez okvira, i na koži bez kolagena se intenziviraju bore, ona se stanji te se na kraju i neizbježno objesi. Prirodna proizvodnja kolagena se nakon ranih dvadesetih godina svake godine smanji za 1 – 1,5 %, a kad napunite pedesetu, vaša koža izgubi otprilike 50 % prirodnog kolagena.

Nažalost, taj proces je neizbježan i dolazi sa starenjem jer razina kolagena opada s godinama. Osim biologije, djelomično je za to zaslužno i izlaganje suncu, kao i sveprisutno zagađenje. U potrazi za efektnim načinom da se osjećamo i izgledamo mlađe, pomisao da poput nekog eliksira ljepote svakodnevno popijemo dozu ovog preparata čini se vrlo privlačna. Međutim, zapitali smo se koji je stvarni učinak, bacili se na istraživanje, i posljednja dva mjeseca odlučili biti pokusni kunići!

Od nekoliko preparata koje smo probali pod utjecajem očito dobro smišljenih promidžbenih kampanja, i čiji efekt je bio u rangu od blagog do vrlo zamjetnog, za jedan od njih smo se svi složili da je doista barem stepenicu više od ostalih. Da se razumijemo, općenito nam se tretman kolagenom pokazao kao učinkovit način za to da naša koža bez kirurškog zahvata doista dobije divan mladenački sjaj.

Proizvod koji nas je oduševio pronašli smo u webshopu tvrtke Yasenka, a njegov naziv je Skinage Collagen Prestige 10000. Pročitali smo da je glavni sastojak Naticol kolagen visoke kvalitete, a ono što vam iz iskustva možemo prenijeti je to da doista djeluje. Mladenački izgled, koža koja izgleda hidratizirano, kao i bore za koje nećemo reći da su nestale poput onih recenzija na kojima vas fotošopiranim fotografijama uvjeravaju u čudotvorna svojstva, ali pomak u razdoblju u kojem smo ga koristile je uistinu zamjetan. Nas je impresionirao dovoljno da bismo ovaj proizvod istaknuli kao odličan izbor za žene koje drže do sebe, a prioritet im je da, osim što se osjećaju mladoliko, tako i izgledaju. Moramo napomenuti da i inače polažemo veliku pažnju njezi kože, ali ovaj tekući kolagen se pokazao kao izvrsna nadopuna naše regularne beauty rutine.

Pitate se kako djeluje?
Jednostavno ga svakodnevno popijete, a zatim pratite napredak. Nemojte očekivati čudo već prvi dan korištenja, i budite strpljive. Naknadno smo saznali da je tajna Skinage kolagena upravo u njegovoj koncentriranosti od čak 10.000 miligrama po jednoj dozi te kombinaciji hijaluronske kiseline i vitamina B i C, ali nama je najbitnije bilo to da se doista uvjerimo u njegovu djelotvornost.

Više o proizvodu koji smo testirali u redakciji možete saznati na www.yasenka.hr, a želimo vam svima da vam koža izgleda prirodno i zdravo kao u vašim najboljim godinama!

Foto: Zvonimir Ferina