“Isprobala sam Eucerinov sprej za lice s hijaluronom koji istovremeno umiruje i hidrira kožu”

Sprej koji je zadovoljio sve zahtjeve koje možemo imati kad je riječ o koži

by | 8 kolovoza, 2021
eucerin sprej

Koži je potrebna voda kako bi bila zdrava i izgledala dobro. I iz vlastitog iskustva mogu reći da nisam znala što znači imati dehidriranu kožu dok ju jednom nisam potpuno dovela u red te je postala sjajna, glatka i blistava.

Kad je ugrožena prirodna zaštitna barijera kože, ona gubi vlagu i postaje dehidrirana. Dehidrirana koža izgleda sivo, dovodi do preuranjenog starenja, zateže i ne može zadržati vanjske nadražujuće tvari te može postati osjetljiva na sve, a upravo to je ono što se meni neprestano događalo dok nisam ustabilila svoju rutinu. Iako mi u trenutku kad sam odlučila koristiti Eucerinovu maglice s hijaluronom koža nije bila dehidrirana, više od ičega trenutačno pazim upravo na to – da ju zadržim na razini hidriranosti koji će je održavati zdravom, posebno ljeti kada sam svakodnevno izložena suncu, UV zračenju i moru pa se prirodno više isušuje.

Pročitajte: “Isprobala sam jedan od najhvaljenijih mineralnih pudera na svijetu, evo što mislim o njemu”

Budući da osvježavajući sprejevi koji ne sadrže hidratantne sastojke ne mogu vezati vlagu na kožu jer čista voda isparava, čineći kožu još sušom nego prije, odlučila sam se ove godine isprobati Eucerin Hyaluron osvježavajući sprej za lice i tijelo. Ono što je specifično kod ovog spreja je to da ima vrlo sitni raspršivač koji kao maglica raspoređuje proizvod na lice, zadržava vlagu i sadrži kombinaciju visokokvalitetne hijaluronske kiseline i gluko-glicerola, identičnog onome iz prirode, koji pomaže aktivirati vlastiti sustav hidratacije kože.

eucerin hyaluron

Rezultati
Već nakon tjedan dana korištenja ovog spreja vidi se razlika kao da ste na plaži koristili serum za hidrataciju, a ne se samo umili čistom vodom, a nakon odlaska kozmetičarki i mjesec dana provedenih na moru mogu potvrditi da mi koža nije nimalo dehidrirana. Dapače, koža je na dodir glađa i elastičnija, sprej se brzo upija, te umiruje bilo kakve iritacije uzrokovane suncem ili morem. Osim na plaži, koristila sam ga i nakon šminkanja kako bi mi koža izgledala što prirodnije i zdravije, bez ikakvih suhih dijelova nakon nanošenja mineralnog ili pudera u kamenu. Tekstura proizvoda je nešto gušća od termalnih vodica, što ni ne čudi s obzirom na sastav i svakako je na prvu osjećaj kao da ste nanijeli konkretni proizvod za hidriranje, a ne samo sprej za osvježenje. Svakako dodatni plus dobiva jer ne sadrži nikakav miris i prigodan je za sve tipove kože.

Pročitajte: “Isprobala sam jednu od najprodavanijih CC krema u svijetu. Je li opravdala očekivanja?”

Foto: amicstudio via Getty Images