Iskoristite božićne lampice kao cijelogodišnji ukras

by | 9 veljače, 2015

Iako mogu djelovati kičasto, svi volimo božićnu rasvjetu. Uostalom, zašto bi božićne lampice čamile godinu dana kada ih možete upotrebljavati cijele godine? Donosimo vam par ideja!

Blue-Led-Christmas-Lights-Clearance

Lampice su vrlo zahvalna dekoracija – možete ih smjestiti gotovo bilo gdje i uz pravu mjeru stvoriti čarobnu atmosferu. Prije par godina bile su u modi viseće valjkaste svjetiljke od tila unutar kojih su bile lampice slične božićnima. Možete nešto slično pokušati napraviti i sami. Sašijte od tila tubu unutar koje ćete pričvrstiti dva kruga od čvrste žice, tako da dobijete cjevasti oblik. Provucite žaruljice (najbolje led žaruljice jer ne griju) i zavežite ih za jedan kraj, a suprotni kraj objesite. Nešto slično možete napraviti i s baldahinima na krevetu.

topdreamer

Također, možete lampice objesiti iznad kreveta ili negdje drugdje na zid te na njih kvačicama pričvrstiti drage fotografije. Preporučamo da to budu LED lampice kako se nešto ne bi slučajno zapalilo.

bulbs

A kako biste uresili i svoj stol, pokušajte jedan jednostavni trik s lampicama koje rade na baterije. Jednostavno ih stavite u vazu i uživajte u njihovoj nenametljivoj svjetlosti koje će efektno ukrasiti vaš ambijent.

u vazi

Izvor: Life Content