Instagram trend: složite zid od suhog cvijeća

by | 8 svibnja, 2021
suho cvijeće

Cvjetni zidovi stvorit će prirodnu i botaničku atmosferu u svakom domu. Malo koja žena ne voli cvijeće, a činjenica je da ono unosi odličan dekor kada poželite osvježiti prostor. Sve je popularniji Instagram trend u kojem, uz malo truda, možete složiti zid cvijeća.

Ovaj trend potaknule su Meghan Mansfield, osnivačica brenda svijeća Orna i Alice Walker i rezultati su ih zadivili.

Kako napraviti zid od cvijeća?

– Odaberite cvijeće koje želite staviti na zid. Odlučite se za sušeno, prešano ili papirnato cvijeće. Živo cvijeće brzo će uvenuti, a uz to ga je šteta ubrati i ne držati u vodi.

Ako se odlučite za sušeno cvijeće, obavezno ga tijekom sušenja držite na mjestu koje je prozračno i gdje nema previše vlage, a opet pripazite da se ne presuši. Tijekom sušenja držite ga podalje od sunca da zadrži svoju boju, a prije korištenja pošpricajte ga lakom za kosu da se dodatno zaštiti. Važno je naglasiti da se ovakvo cvijeće može koristiti od šest do 12 mjeseci. Nakon toga možete ga baciti jer privlači moljce.

– Količina cvijeća neka odgovara veličina zida i prostora koji želite pokriti.
– Zabavite se angažirati i slagati. Za raznolik izgled pomiješajte teksture i boje cvijeća koje stavljate na zid.
– Upotrijebite washi traku za lijepljenje kako biste izbjegli oštećenje zida.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia 💐 (@its_me_mia.ku)

Osim Instagrama, ovakav trend pronašli smo i kod IKEA-e. Oni upotrebljavaju umjetno cvijeće kako bi stvorili kreativnu zidnu umjetnost, a detaljnije o tome kako pročitajte u ovom tekstu.

FOTO: Tara Winstead/Pexels