Inspirativni Slaven Škrobot sprema veliku humanitarnu akciju i put oko Hrvatske u kolicima

Poznati travel bloger inspiracija je još jednom mnogima

by | 29 srpnja, 2021

On je pustolov, strastveni putnik i inspiracija za sve on koje strahovi koče u njihovom svakodnevnom životu. On je Slaven Škrobot, čovjek koji je uspješno provozio svijet u svojim kolicima, a sada ima novi projekt na kojem radi “Slavenovih 1000 km u kolicima, za osmijehe na licima”.

Ideja da biciklira 1000 km duž cijele Hrvatske rodila mu se prije godinu dana, kada je dobio svoj ručni bicikl, ne znajući koliko će mu vremena, treninga, novca i strpljenja biti potrebno da može ostvariti svoj veliki cilj, a ujedno napraviti i veliku humanitarnu akciju kojom će pomoći na jednak način kao što se pomoglo i njemu.

“Odlučio sam, ručnim ću biciklom odvoziti cijelu Hrvatsku obalu, 1000 km, od Savudrije do Prevlake. Cilj mi je promovirati Hrvatsku, potaknuti ljude na aktivan život, motivirati ih, da vjeruju u sebe i da se ne podcjenjuju. Osim toga, idem napraviti nešto što do sada još nitko nije, barem koliko ja znam. No, sve to je sporedna stvar. Ono najvažnije je da ću pokrenuti humanitarnu akciju u kojoj ću sakupljati sredstva te pomoću njih jednoj do tri osobe, a možda i više, ovisno o prikupljenim sredstvima, kupiti isti prilagođeni bicikl kakav imam i ja”, započinje svoju priču.

Danas, godinu dana kasnije, odlučio je da će svoj cilj ostvariti bez obzira na sve. Go Fund me akcija za skupljanje sredstava koja su Slavenu potrebna da krene na ovaj inspirativni pothvat, još uvijek traje, a možete se i vi uključiti putem linka.

“Nažalost, moje zdravstveno i fizičko stanje ne dopušta mi da sjednem na bicikl i krenem spontano, improviziram i snalazim se, spavam gdje stignem. Sa mnom trebaju ići najmanje dvije osobe koje bi bilo poželjno i dostojno isplatiti za njihov trud. Za projekt trebam i kamper kako bi mogao voziti po osjećaju, odmoriti se kad je potrebno ili se skloniti u slučaju lošeg vremena. Svaki treći dan trebali bi noćiti u nekakvom smještaju kako bih obavio tuširanje i odlazak na toalet, što u kamperu ne mogu. Tu su hrana, gorivo, cestarina, takse za kamper, dodatna oprema, dodatna prehrana i ono jednako bitno, dodatna baterija za bicikl koja košta astronomskih 10.500,00 kn”, priča Slaven.

Za ostvarenje njegovog projekta, potrebno mu je 91.000,00 kn te fizioterapeut koji će mu pomoći regenerirati tijelo nakon napora koje će proživjeti. O cijelom projektu, snimat će se i dokumentarni film, za koji smo sigurni da će iz dana u dan, baš kao što to Slaven radi, inspirirati ljude da krenu na svoj put bez straha, u potrazi za srećom.

Foto: Slaven Škrobot