Ines Heli: “Cijeli život susrećem se s kritikama na račun svoje mršavosti”

Upitali smo influencericu što (ne) voli na sebi

by | 19 studenoga, 2022
ines heli

Ines Heli, influencerica i media planerica, otkriva nam kako je od djetinjstva prate kritike zbog mršavosti, samopouzdanje je počela graditi kroz ples, a prihvaćanje same sebe i svog tijela bio je poprilično dug (i uspješan) put.

”Sa svega nekoliko godina počela sam se baviti plesom te sam odrastala i razvijala se u kolektivu nevjerojatnih djevojaka, sada već žena. Svaka od nas bila je lijepa, odlična u plesu, svaka savršena na svoj način. Tu sam, u najranijim danima, krenula razvijati svoje samopouzdanje, prihvaćajući da će uvijek netko biti bolji od mene, da moja ljepota ovisi o meni, a ne o drugima i da je na meni odluka koliko sam spremna prihvatiti svoje nedostatke i pretvoriti ih u prednost. Unatoč tome, gradnja samopouzdanja proces je koji traje cijeli život”, kaže.

Zadirkivanje u djetinjstvu zbog mršavosti…

Cijeli se svoj život susrećem s kritikama na račun svoje mršavosti, danas popularno zvanim bodyshamingom. “Kost i koža” ili “Jedeš li ti išta” nevjerojatno boli, pogotovo kad ste u onim osjetljivim adolescentskim godinama, tek na početku razvoja karaktera te prihvaćanja same sebe i svoga tijela. U jednoj osjetljivoj fazi života uistinu se nisam osjećala dobro sama sa sobom, svojim tijelom i izgledom. Voljela bih da ima više prostora u medijima u kojem se govori o bodyshamingu na ravnopravnoj razini, gdje se u grupi prozvanih ne nalaze samo pretile osobe već i one suprotnog karaktera. Nikad se nisam borila s poremećajima u prehrani, genetski sam mršavije konstitucije tijela, a na te kritike počela sam se oglušivati tek kad sam u potpunosti zavoljela sebe, što je, neću vam lagati, bio poprilično dug put, tako da danas to gledam kroz veliku prednost.

Koliko možete odjećom naglasiti svoje prednosti, a sakriti nešto što Vam možda nije omiljeno?

Možda glavni razlog zašto mi je odjeća zanimljiva jest činjenica da ako poznajete dovoljno svoje tijelo, pravim komadima možete napraviti čudo. Primjerice, nevjerojatno je da se tanji struk i duže noge vizualno može postići trapericama visokog struka. Zasad nemam potrebu za skrivanjem, no recimo da zbog mršavosti izbjegavam haljine ravnih krojeva jer se “izgubim” u njima i izgledam još mršavije, tako da uvijek volim naglasiti siluetu ističući struk. Unatoč tome što poprilično dobro poznajem što mi stoji, a što ne, još uvijek volim eksperimentirati jer jedino tako dolazim do otkrivanja novih krojeva koji mi pristaju.

Koliko je za dobar izgled važno samopouzdanje i na koji se način ono odražava na imidž osobe?

Ako su me nešto naučile moje dvadesete, onda je to da je samopouzdanje ključ koji imam, samo je pitanje na koji način ću ga iskoristiti. Niti u jednom trenutku i pothvatu kad sam ga iskoristila na pravi način nisam bila neuspješna u svojoj namjeri. Ljudi smo, pa samopouzdanje često izgubimo, no zato se konstantno moramo ohrabrivati i osvrtati na ono što smo već postigli i do kuda nas to samopouzdanje dovelo. Važno je i samopoštovanje, postavljanje vlastitih granica, hrabrost, obraćanje pozornosti na male stvari, ali i iskrenost prije svega, prema samima sebi.

ines heli

Bojite li se starenja i promjena na tijelu koje taj proces donosi?

Možda to ne bih okarakterizirala kao strah, ali lagala bih kada bih rekla da me ne zanima na koji ću način starjeti i ostarjeti. Izgled će proći, kakav god sada bio, zato je i važno da se gradimo na puno dubljim razinama od ovih površnih, naizgled bitnih, a tako prolaznih. Voljela bih se kroz život okružiti s ljudima koji misle na sličan način jer mislim da je okolina kod ovakvih škakljivih pitanja, jako važna.

Kakav je Vaš stav o estetskim operacijama?

Nemam ništa protiv estetskih operacija ako će se čovjek osjećati bolje u vlastitu tijelu, dapače. Osobno trenutačno ne razmišljam o operacijama, no iako još nisam ušla u tridesete, počela sam se aktivno baviti anti-age njegom lica. Moj tim u estetskom centru Nevia poznaje moju kožu do srži te kroz razne tretmane vode računa o tome da se proces starenja kože lica uspori jer nikad nije rano krenuti s anti-ageom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Heli (@ines.heli)

 

Foto: Privatne fotografije