Idealan desert za svaku priliku: Bijela torta

by | 17 veljače, 2016

бела-торта

Sastojci:
– 21 jaje
– 3 vrećice vanilin šećera
– 3 žlice octa
– 9 žlica + 200 g lješnjaka
– 9 žlica oraha
– 3 žlice + 300 g mljevenih keksa
– 24 + 18 žlica šećera
– 500 g margarina
– 400 g bijele čokolade
– 1 žumanjak
– 300 g šlaga
– 150 g mlijeka u prahu

Priprema: 
1. Umutite 7 bjelanjaka s 8 žlica šećera, dodajte žlicu octa, još malo mutite, pa dodajte vrećicu vanilin šećera, 3 žlice lješnjaka, 3 žlice oraha i žlicu mljevenih keksa.
2. Stavite peći u podmazani pleh. Na isti način ispecite još dvije kore.
3. Za osnovni nadjev bijelu čokoladu prelijte vrućom vodom. Ostavite da odstoji 10-ak minuta (čokolada će se odvojiti), ocijedite i pomiješajte sa žumanjkom i 125 g margarina. Premažite sve tri kore.
4. Za prvu kremu umutite 21 žumanjak s 18 žlica šećera i skuhajte na pari. Kad se ohladi, dodajte 375 g margarina, 200 g lješnjaka i 300 g mljevenih keksa.
5. Za drugu kremu umutite 300 g šlaga i na kraju dodajte mlijeko u prahu.
6. Tortu premažite na sljedeći način: kora, prva krema, druga krema, kora, prva krema, druga krema, kora. Tortu možete prekriti dodatno umućenim šlagom. Ukrasiti po želji.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock