Bliži se Hrvatski Festival Hodanja u Lici – pripremite se za neponovljivo iskustvo

by | 10 kolovoza, 2022
festival hodanja

Masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja ove godine održat će se pod kapom IML (International March League) obitelji.  Nakon višegodišnjih napora, manifestacija je ostvarila svjetsko priznanje upisivanjem u godišnji kalendar IML-a i u Liku stižu njihovi članovi iz cijelog svijeta. 

Četvrto izdanje još jednom se održava početkom rujna, dok su prijave za hodanje 3. i 4. rujna, krenule pristizati puno, puno prije. Broj zemalja iz kojih sudionici dolaze svake se godine povećava, a ove godine organizatori očekuju oboriti i vlastita očekivanja.

“Ove godine postali smo dio obitelji IML-a, što će privući brojene hodače iz cijele Europe, a sljedeće godine i cijelog svijeta. Mi se trudimo ovom manifestacijom produžiti postsezonu, a poznato je kako ovi gosti nakon manifestacija ostaju nekoliko dana istraživati okolicu”, pojašnjava direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević.

festival hodanja

Manifestacija kreće iz Otočca već omiljenim stazama Gacke, i nastavlja se u Gospiću, gdje su već markirane staze imena Tesla.

Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like i prilagođene su na način da sudjelovati mogu baš svi.

“Šetači“ će savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara u oba grada, što znači da se na Festival Hodanja prijavljuju sve dobne skupine, neovisno o kondicijskoj pripremljenosti. Jedino što je važno je dobra volja te želja za druženjem i neponovljivim iskustvom u prekrasnoj Lici.

festival hodanja

Na posljednjem Festivalu Likom je hodalo oko 1000 hodača, a ove godine, uz snažan vjetar u leđa koji daje IML očekuje se još bolji odaziv. U Gospiću i Otočcu prikupljat će bodove koje vrednuje IML, a entuzijasti koji posjećuju manifestacije IML-a broje se u desecima tisuća. “Težak je bio put postati dio IML obitelji, ali nakon brojnih izleta po Europi te dovođenjem izvidnica, što formalnih i neformalnih, uvjerili smo ih da naš festival zaslužuje biti dio IML obitelji. Ovdje moram spomenuti hodače iz Hrvatske koji su pomogli stvoriti ovaj festival te smo i mi dokazali kako i nenatjecateljski oblik festivala može zaživjeti kod nas, usput promovirajući zdrav i aktivan život”, dodaje tajnik Hrvatskog Saveza Hodanja Mile Milković.

festival hodanja

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a organizatori iz godine u godinu naglašavaju svoj poznati moto kako svakom minutom koju potrošite hodajući možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! 

Prijave traju do 23. kolovoza, a možete se prijaviti OVDJE. https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1550 

festival hodanja

Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o

Foto: PR