Hrvatski chefovi u Rovinju udružili snage

Humanitarno-edukativnu gourmet večeru za rovinjsku strukovnu školu uveličao i svjetski poznati kovač

by | 3 studenoga, 2022

Zaljubljenici u fine-dining proteklog su tjedna imali jedinstvenu priliku sudjelovati u seriji od pet ekskluzivnih večera koje su pripremala četiri impresivna imena hrvatske gourmet scene u vrhunskim restoranima s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom.

Posljednja iz serije The Signature Dish: 4 of a Kind ekskluzivnih večera, u kojima užitak u hrani uključuje sva osjetila, okupila je tridesetak gostiju iz Hrvatske i inozemstva koji su uživali u jedinstvenom gourmet doživljaju sezone. Glavne uloge ove nesvakidašnje serije kulinarskih doživljaja pripale su nekim od najprestižnijih imena hrvatske gourmet scene – chefu Jeffreyu Velli iz restorana Cap Aureo Grand Park Hotela Rovinj, chefu Lorenzu Laiu iz restorana Agli Amici Rovinj, chefu Danijelu Đekiću iz restorana Monte te chefu Damiru Pejčinoviću iz Meneghetti Wine Hotel & Winery. Poznati po nesvakidašnjem pristupu u osmišljavanju, ali i oblikovanju sljedova u kojem ističu svoj osobni potpis, renomirani su chefovi, od 26. do 30. listopada u Rovinju i Balama, u svojim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama pripremali pomno odabrane jelovnike koje je krasio spoj gourmet iskustva i autentičnih istarskih jela. Vrhunac događanja bila je međutim ekskluzivna večera u restoranu Cap Aureo u sklopu Maistrinog Grand Park Hotela Rovinj koja se održala u nedjelju, a čija je posebnost u tome što su ekskluzivno, samo za ovu priliku, snage udružili spomenuti chefovi koji su zajednički osmisli i pripremili jelovnik.

Svaki od četiri chefa priredio je jedan slijed, a za ovo jedinstveno gourmet putovanje spojili su najbolje signature disheve, pomno odabrana vina i vrhunsku uslugu. Dodatnu notu posebnosti ove večere donio je i kovač svjetskog glasa Michele Massaro – Talijan čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji svjetski chefovi poput Emanuelea Scarella, Renéa Redzepija i Alaina Ducassea. Massaro je u svom prvom službenom posjetu Hrvatsku, samo za potrebe ovog događanja, ručno izradio i donirao nož koji je u nedjelju na tajnoj aukciji prodan jednoj gošći.

Kreativnost, snaga, senzualnost i preciznost, glavne su emocije koje pokreću naše vrsne istarske chefove. Spajanjem njihovih vještina i strasti pokrenut je jedinstveni signature dish koncept s dugoročnom vizijom. Uz činjenicu da je hotelska grupacija Maistra dobila priliku okupiti četiri iznimno važna imena hrvatske gourmet scene, čije su večere izazvale veliko zanimanje zaljubljenika u fine-dining, najvažnija je ipak istaknuti plemenitu dimenzija The Signature Dish: 4 of a Kind događanja. Naime, zajednička večera imala je humanitarno-edukativan karakter u čijem su središtu učenici Strukovne škole ‘Eugen Kumičić’ iz Rovinja

Tijekom humanitarno-edukativne večere pojedini su gosti iskazali dodatnu želju za podrškom rovinjskoj školi i edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova. Kao veliki zaljubljenici u Rovinj i Istru, bračni par iz Ujedinjenog Kraljevstva zainteresiran je sudjelovati u nabavci potrebne profesionalne opreme za strukovnu školu, dok će gošća koja je ponudila najvišu cijenu na aukciji za nož, sredstva uplatiti izravno na račun škole.

Foto: PR