Uskoro nam stiže H&M kolekcija koju je odobrila PETA

by | 26 listopada, 2021
H&M PETA

H&M je predstavio Co-Exist Story, modnu kolekciju prilagođenu životinjama koju je u potpunosti odobrila organizacija za prava životinja People for the Ethical Treatment of Animals (PETA). Kolekcija uključuje žensku, mušku i dječju odjeću, te ističe alternative tkanine i procese koje nisu životinjskog podrijetla. Co-Exist Story treći je dio H&M-ove inicijative Innovation Stories, koja je pokrenuta početkom 2021. i ima za cilj prikazati održivije inovacije, materijale i dizajn. Co-Exist Story Collection bit će dostupna diljem svijeta na hm.com početkom studenoga.

Kolekcija ženske i muške odjeće dizajnirane su za moderne gradske stanovnike koji žive između kasnonoćnih zabava i ranojutarnjih šetnji. Kolekcija kombinira inovativne tkanine koje su nadomjesne životinjama i materijale iz održivijih izvora. Ekstremni volumeni, odjeća za zabave u stilu 90-ih i funkcionalna gornja odjeća sve su značajnije, uz pionirske inovacije u proizvodnji kao što je FLWRDWN™, napravljen od poljskog cvijeća, i VEGEA™, biljna zamjena za kožu na bazi ulja i kože.

H&M PETA

Ključni komadi za žene uključuju oversized kremastu bundu od umjetnog krzna od recikliranog poliestera i pletenu haljinu na jedno rame s dramatičnim rubom s resama u mješavini ECONYL®. Za muškarce, oversized anorak od recikliranog najlona s printom grafita dokazuje estetiku ulične odjeće. U dodacima, jake gumene ribarske čizme od Yulex® prirodne gume zauzimaju središnje mjesto za žene, s udobnim FLWRDWN™ puf cipelama za muškarce. Kolekcija također uključuje vegansku šminku – dva ruža za usne i olovku za oči – koja je, prvi put za H&M, certificirana od strane The Vegan Society.

H&M kolekcija koju je odobrila PETA
Za djecu, reciklirane najlonske anorake u jednoj veličini i puff jakne FLWRDWN™ dolaze u raskošnim nijansama, dok su majice i kućna odjeća oživljene zakrpama sa sloganima koji izjavljuju odanost životinjskom carstvu i potporu PETA-inom radu.

H&M kolekcija koju je odobrila PETA

“Kolekcija “Co-Exist Story” utjelovljuje našu stalnu predanost u H&M-u istraživanju inovativnih alternativa tkaninama životinjskog podrijetla, dok i dalje nudi našim kupcima vrhunsku modu. H&M i PETA uživali su u pozitivnom dijalogu tijekom cijelog projekta, a mi smo ponosni što podržavamo vrijedan posao koji PETA obavlja svaki dan”, kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

Foto: PR

Tagovi: