Isprobajte trik za brže zacjeljivanje rana koji se prenosi generacijama

Uvijek se možemo osloniti na Hansaplast flastere, zaštitu koju naše bake i mame uvijek čuvaju kod kuće

by | 21 studenoga, 2023

Sâm naziv brenda, Hansaplast, već je dugo sinonim za flaster, proizvod koji nam zatreba u situacijama koje je nemoguće predvidjeti.

Mnogi ne znaju da se ozljede poput porezotina, opeklina i padova najčešće događaju upravo u nekim vrlo uobičajenim dnevnim aktivnostima poput kuhanja i vrtlarenja.

Zaštita zdravlja svih generacija proteklih je više od stotinu godina misija Hansaplast njege – od Hansaplast biorazgradivih GREEN & PROTECT eko flastera, napravljenih u potpunosti od prirodnih vlakana, Hansaplast Flexible Elastic XL s Bacteria Shield tehnologijom koja blokira čak 99 % bakterija do inovativnog Hansaplast flastera u spreju koji u trenu djeluje protiv bakterija i pruža maksimalnu zaštitu rane.

Osim za flaster, Hansaplast je i sinonim za kvalitetu te se preporučuje kao najpraktičnije rješenje za brže zacjeljivanje rana. Iako se često može čuti narodni savjet prema kojemu je ranu bolje držati na otvorenom, odnosno izloženu na zraku, to je jedna od većih predrasuda o liječenju i pravilnom tretiranju površinskih ozljeda.

Naime, kad su izložene, površinske ozljede moraju se nositi s brojnim vanjskim čimbenicima kao što su voda i bakterije, što često dovodi do infekcije, oticanja ili drugih zdravstvenih komplikacija koje će u konačnici značajno usporiti zarastanje i proces obnavljanja kože. Blokirajući 99 % bakterija, Hansaplast Bacteria Shield flasteri napravljeni su od posebnog razvijenog materijala koji sprječava prodor bakterija, čime se sprječavaju infekcije i omogućuje brzo, prirodno zacjeljivanje.

KAKO IZABRATI PRAVI FLASTER?

Hansaplast GREEN & PROTECT flasteri inovativan su iskorak prema održivoj zaštiti rana.

  • Jastučić za ranu i podloga su napravljeni od prirodnih vlakana te su u potpunosti biorazgradivi.
  • GREEN & PROTECT flasteri iznimno čvrsto prianjanju te su vodootporni i izdržljivi, a neljepljiv jastučić za ranu ublažuje i štiti ranu.
  • Hansaplast flasteri blokiraju 99 % prljavštine i bakterija.

Za ekstra fleksibilnu zaštitu, odaberite Hansaplast Flexible Elastic XL flastere većeg formata, koji zbog svoje veće površine nude bolju pokrivenost rana na koljenima i laktovima. Njihov jastučić zatvoren je sa svih četiriju strana kako bi se spriječila kontaminacija rane, a idealni su i za zglobove jer se prilagođavaju pokretima tijela.

Tražite vodootporni flaster? Hansaplast Aqua Protect nudi vodootpornu zaštitu. Idealan je za primjenu tijekom tuširanja, kupanja ili plivanja. Neljepljivi jastučić štiti površinsku ozljedu dok pouzdano prianjanje osigurava da flaster ostane na mjestu.

Trebate ekstra čvrst flaster? Hansaplast ekstra čvrst i vodootporan flaster napravljen je za ekstremne uvjete! Vodootporan i izdržljiv materijal pruža iznimno čvrsto prianjanje. Inovativna Hi-DRY TEX tehnologija jamči izdržljivost i pouzdanu zaštitu tijekom aktivnosti u prirodi, izvršavanja kućanskih poslova, vrtlarenja i vlastoručne izrade i ukrašavanja različitih predmeta.

Tražite flaster za zglobove ili pokretne dijelove tijela? Hansaplast Elastic idealan je za primjenu na manjim površinskim ozljedama zglobova ili ostalim pokretnim dijelovima tijela. Materijal se rasteže zajedno s kožom za savršeno prilagođavanje svim vašim pokretima.

Potražite Hansaplast Elastic flastere i u praktičnom džepnom pakiranju.

Želite zaštititi površinsku ozljedu na osjetljivoj koži? Hansaplast Sensitive nudi hipoalergenu i fleksibilnu zaštitu površinskih ozljeda. Mekan i prozračni materijal štiti ozljedu i omogućuje bezbolno uklanjanje.

Tražite flaster za manje svakodnevne ozljede? Hansaplast Universal i Hansaplast Classic flasteri idealni su za sitne ogrebotine, opekline i porezotine. Ovi multifunkcionalni flasteri prozračni su, izdržljivi i pružaju zaštitu za sve vrste manjih površinskih ozljeda.

Foto: PR