Ove torbe ekipe iza obožavanog domaćeg Instagram profila u kratkom su vremenu postale hit

by | 2 listopada, 2023
grof drakula torba
Jedan od najistaknutijih hrvatskih aktivističkih i feminističkih Instagram profila bez sumnje je “Grof Darkula”. Nedavno su lansirali novi proizvod, a radi se o torbama za kupovinu koje su ukrašene različitim motivima dojki.

Grof torba sa slobodnim dojkama satkana je od 310-gramskog pamuka i nepoderiva je. To je velika prednost bilo kojeg modnog dodatka jer s njom možete u izlazak, na kavu, plac i dućan bez straha da ćete je iznosati i brzo uništiti.

Kvalitetan 100 % organski pamuk (natur boje) ima confidence textile i vegan oznaku, što znači da u njemu nema nikakvih štetnih tvari te da nijedan njegov dio nije napravljen od proizvoda životinjskog podrijetla.

Pročitajte: Trend report: jedna boja apsolutno će dominirati outfitima ove jeseni

grof darkula torba

Duljine 42 cm, širine 40 cm i dubine 12 cm s dnom i dugim ručkama od 70 cm u Grof torbu stane sve što vam je ikad bilo ili nije bilo potrebno za izlazak: od dodatne majice, fotoaparata, laptopa, manje torbice ili nesesera u koje ćete staviti sitnice poput krema, mobitela ili sunčanih naočala. Stane u nju buket cvijeća s tržnice ili puno voća iz dućana.
grof darkula torba
Pokažite stav, nadogradite stil, čuvajte okoliš i budite upečatljive

“Naše se sise i bradavice neprestano cenzuriraju, brišu i miču te uz sve to i hiperseksualiziraju. Svaka žena koja je izašla van bez grudnjaka doživjela je barem jedan neugodni pogled promatrača, a nerijetko i komentar kojim bi joj druga strana poručila da je nešto “zaboravila” kod kuće. Iako vrlo jednostavni, linijski motivi na torbi govore dovoljno i nose upečatljivu poruku, pristaju uz brojne casual i malo ozbiljnije stilove te su savršena ekološka zamjena za more plastičnih ili papirnatih vrećica.

Motivi Grofove torbe podsjećaju nas da smo sve različite, a sve tako iste i u svojim različitostima zauvijek povezane”, stoji u opisu ovog cool proizvoda!

Kupnjom jedne torbe pomažete da se i dalje educira javnost o brojnim društveno-političkim problemima!

 

grof darkula torba

grof darkula torba

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grof Darkula (@grofdarkula)

Listopad – mjesec borbe protiv raka dojke

Rak dojke zloćudna je bolest koja nastaje kada normalne žljezdane stanice dojke promijene svoja svojstva te počnu nekontrolirano rasti, umnožavati se i uništavati okolno zdravo tkivo. Takve promijenjene stanice mogu potom dospjeti u limfne i/ili krvne žile te tako proširiti bolest u druge dijelove tijela.

Većina slučajeva dijagnosticira se kod starijih žena – čak više od 80 % novooboljelih pacijentica starije su od 50 godina. Ipak, od raka dojke mogu oboljeti i mlađe žene, iako rjeđe, stoga je važno već od najranije mladosti započeti s redovitim pregledima grudi.

Prema posljednjim objavljenim podacima Registra za rak, u Hrvatskoj je u 2020. zabilježeno 2869 slučajeva raka dojke (stopa 137,9/100.000), a u 2022. godini od raka dojke umrlo je 647 žena (stopa 32,4/100.000).

Oko 5-10 % svih karcinoma dojke nasljedni su, a najznačajniji rizični čimbenici koji povećavaju rizik nastanka raka dojke jesu dob, prva menstruacija prije 12. godine života, menopauza nakon 50. godine života, nerađanje ili rađanje poslije 30. godine života, pojavnost raka dojke i/ili raka jajnika kod bližih srodnika, prethodna bolest dojke – piše Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Pročitajte: Pet wellbeing taktika za koje vam treba samo 15 minuta dnevno 

Foto: drugikrak.com; Instagram