


Sastojci:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 60 g griza
- 125 g vrhnja
- 500 g ricotta sira
- ribana korica jednog limuna
- 300 g višanja bez koštica
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice ulja
- 2 žlice brašna
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa 50 g šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Dodati vrhnje, sir, griz, prašak za pecivo i ribanu koricu limuna pa dobro izmiješati.
3. Zatim u smjesu od žumanjaka uz neprestano mućenje mikserom postepeno dodavati šaum od bjelanjaka.
4. Na kraju dodati polovinu višanja i polako promiješati.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posipati brašnom a zatim uliti u nju pripremljenu smjesu. Odozgo rasporediti preostale višnje.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 175 ˚C 40 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



