


Sastojci:
- 250 g ”petit beurre” keksa
- 5 dl slatkog vrhnja
Za bijelu kremu:
- 1 l mlijeka
- 5 žlica šećera
- 7 punih žlica griza
- 2 vrećice vanilin šećera
- 4 bjelanjka
Za žutu kremu:
- 1 l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 6 žlica šećera
- 4 žumanjka
Priprema:
Bijela krema:
1. U posudu uliti mlijeko, dodati tri žlice šećera i ostaviti da proključa.
2. Potom dodati griz i vanilin šećer te uz neprestano miješanje kuhati dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti bjelanjke s preostalim šećerom u čvrst šaum pa dodati u vrući griz i polako promiješati.
Žuta krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i vanilin šećer pa ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko sa žumanjcima i pudingom te uliti u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
Završni postupak:
1. Pripremiti dublju tepsiju pa dno obložiti keksima. Preko njih preliti toplu bijelu kremu, poravnati i ostaviti da se stegne.
2. Zatim nanijeti žutu kremu i ravnomjerno ju rasporediti.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, premazati preko kolača i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
Izvor: Dobra hrana



