


Potrebno je:
- 1,3 l mlijeka
- 150 g šećera
- 200 g griza
- 50 g mlječne čokolade
- 5 dl slatkog vrhnja
- 250 g maslaca
- 300 g “Petit beurre” keksa
- 2 vanilin šećera
Priprema:
1. U posudu uliti 1 l mlijeka, dodati šećer, vaniln šećer i lomljenu čokoladu pa kuhati dok ne prokuha. Potom dodati griz i nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi miješajući cijelo vrijeme dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
2. Kuhani griz ostaviti da se ohladi, zatim dodati maslac i umutiti mikserom.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
4. “Petit beurre” keks umočiti u mlijeko i njime prekriti dno tepsije, premazati 1/2 pripremljene kreme, a potom nanijeti 1/2 šlaga od slatkog vrhnja. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se potrošio pripremljen materijal.
5. Kolač ostaviti da se stegne, potom ga izrezati na kocke i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana



