Griz kocke

by | 2 travnja, 2013

Sastojci:

  • 200 g ”petit beurre” keksa
  • 1 žlica Nescafea
  • 3 dl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 2 krem šlaga od vanilije

Za kremu:

  • 6 dl mlijeka
  • 60 g griza
  • 2 bjelanjka
  • 100 g crne čokolade
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 vanilin šećera
  • 4 žlice šećera

Priprema:

Kremu:

1. U posudu uliti 5,5 dl mlijeka, dodati šećer, vanilin šećera i ostaviti da proključa.
2. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati griz, 0,5 dl hladnog mlijeka i promiješati.
3. Pripremljenu smjesu u tankom mlazu uliti u proključalo mlijeko i nastaviti s kuhanjem uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. Ohlađenu kremu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati otopljenu crnu čokoladu, a u drugi dio otopljenu bijelu čokoladu i promiješati.

Završni postupak:

1. Pomiješati toplo mlijeko, Nescafe i šećer. U pripremljenu smjesu umakati kekse i njime prekriti dno tepsije.
2. Preko keksa nanijeti tamnu kremu od griza i prekriti ga slojem natopljenog keksa. Zatim premazati bijelom kremom i poravnati.
3. Krem šlag od vanilije pripremiti prema uputama s vrećice i nanijeti preko kreme.

Izvor: Dobra hrana