Dvije trećine influencera na TikToku radi ove tri pogreške kod njege kože – izbjegnite ih!

by | 22 travnja, 2024
Beauty greške s TikToka

TikTok beauty mnogima je izvor znanja i trikova za njegu kože. Međutim, istraživanje je pokazalo da više od 50 posto influencera čini čak tri kardinalne pogreške u svojim njegujućim ritualima.

Puno toga smo naučili s TikToka, neke beauty tajne stručnjaka koristimo svakodnevno, ali ipak na ovoj društvenoj mreži, izvježbanom i stručnom oku ne mogu promaknuti pogreške.

Fresha, popularni software za beauty salone i spa centre, izbrojao je učestalost uobičajenih pogrešaka koje su korisnici napravili u aplikaciji na 100 najpopularnijih TikTok videa označenih tagovima #GRWM (pripremi se sa mnom) i #skincareroutine.

Pročitajte: “Skin streaming” – njegujuća rutina za kožu pod stresom

Beauty greške s TikToka

Beauty pogreške s TikToka

Pogreška #1: Grubo nanošenje proizvoda za njegu

Čak 60 posto TikTokera pregrubo povlači kožu prilikom nanošenja proizvoda, što ih čini najčešćom pogreškom u njezi kože prema novoj studiji.

Stručnjaci Fresha su objasnili: “Prilikom mazanja hidratantne kreme, seruma ili kreme za sunčanje, važno je to činiti nježnim kružnim pokretima ili lagano utapkati proizvod jer povlačenje kože može otežati upijanje proizvoda te uzrokovati iritaciju ili suhoću.”

Pogreška #2: Preskakanje koraka u njezi kože i nanošenje proizvoda pogrešnim redoslijedom

Čak 54 posto TikTok korisnika preskače važne korake u njezi kože ili nanosi slojeve proizvoda za njegu kože pogrešnim redoslijedom. Proizvodi koji su najviše preskočeni bili su preparat za čišćenje i tonik.

Nepravilno ili neodgovarajuće čišćenje ili pranje lica također može uzrokovati problem s kožom. “Preskakanje koraka u čišćenju lica znači da propuštate temeljito očistiti kožu pa se na njoj mogu taložiti zaostale čestice prljavštine, sebuma ili ostataka make-upa.”

Beauty greške s TikToka

Neizmjerno je važno nanositi preparate za njegu kože pravilnim redoslijedom. Primjerice, u nekim slučajevima, nanošenje kreme za sunčanje iznad hidratantne kreme može smanjiti učinak zaštitnog faktora.

Osim toga, studija je pokazala da 22 posto TikTokera nije ni nanijelo kremu za sunčanje nakon svoje jutarnje rutine njege kože, ostavljajući kožu nezaštićenom i izloženom oštećenjima od sunca.

Pogreška #3: Nenanošenje proizvoda na dekolte ili vrat

Čak 54 posto influencera preskočilo je njegu tog fragilnog dijela tijela. Poznato je da osjetljiva područja, poput vrata i dekoltea, također zahtijevaju posebnu pozornost jer su sklonija pokazivati znakove starenja poput sitnih linija i bora.

Pročitajte: Hidracija i prikrivanje: 6 najboljih toniranih krema za zrelu kožu

Foto: StockRocket, iStock/Getty Images Plus via Getty Images