GENIJALNA DOMAĆA MASKA protiv bora

by | 28 ožujka, 2018

Bore jednostavno ne možemo izbjeći, ma koliko se trudili – one su normalni svjedoci naših godina koji se nekome pojave ranije, a drugima kasnije.

Naravno, možete se baciti pod nož estetskih kirurga i redovito koristiti botox pa će bore nestati, no znajte da je to samo privremeno.

Puno bolja varijanta dolazi iz kuhinje – možemo bore učiniti manje vidljivimakožu blistavom i zdravom, a što je najbolje, pritom ne moramo potrošiti gomilu novaca na skupe kozmetičke preparate. Dovoljno će biti zaviriti u hladnjak i kuhinjske ormariće i napraviti domaću masku za lice.

Tajna se krije u kvalitetnim sastojcima, a što je kvalitetnije od onoga što napravite sami i to od sastojaka koje možete pojesti. Ova maska za lice namijenjena je suhoj i normalnoj koži.

Domaća maska protiv bora

Sastojci

1 žumanjak
žlica vazelina
žlica meda
žlica bademovog, kokosovog ili maslinovog ulja

Priprema

U veću posudu ulijte vodu i stavite na vatru, manju posudu u kojoj se nalazi vazelin stavite unutra. Dovoljna će biti minuta da se otopi. Uklonite s vatre i umiješajte unutra prethodno umućeni žumanjak, med i ulje. Dobro pomiješajte, ulijte u posudu u kojoj ćete držati masku i pustite da se ohladi. Potom spremite u hladnjak.

Korištenje

Nanesite navečer masku na lice i držite sat vremena. Eventualni višak uklonite vaticom koju ste natopili vodom. Nakon toga isperite lice mlakom vodom i namažite ga noćnom kremom.

Kako se za masku koriste prirodni sastoji bez konzervansa, a dio nje je i žumanjak, ona traje kraće od kupovne kozmetike te vodite računa o tome da je potrošite unutar mjesec dana.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Foto: Unsplash