Gadget bez kojeg ne možemo zamisliti radni dan upravo je postao još bolji

by | 3 ožujka, 2020

U potrazi za idealnim gadgetom koji koristimo barem nekoliko sati dnevno, naletjeli smo na najnoviji miš na tržištu, Logitech M350 Pebble. Privukao nas je tanak i minimalistički dizajn, a miš dolazi s vrlo privlačnom cijenom. Namijenjen je svima koji koriste prijenosno računalo za dugotrajni rad i žele iskoristiti sve pogodnosti bežične tehnologije, a redakcija našeg izdanja uspjela se pronaći u obje kategorije.

Već na prvi pogled jasno je da se miš razlikuje od konkurencije. Logitechov „oblutak“ visok je samo 26,5 mm te teži samo 100 grama! Bez obzira na te karakteristike, miš je iznimno čvrst, a kvaliteta izrade dolazi do izražaja već prvi prvom korištenju. Odlično leži u ruci i djeluje vrlo sofisticirano.

Završna obrada je nešto što će dodatno privući kupce, a savršeno će se uklopiti u svako okruženje jer dolazi u tri boje – crnoj, svijetloružičastoj i bijeloj. Možda najbolja usporedba ovog miša je s Appleovim mišem Magic Mouse, s tim da Pebble dolazi s kotačićem za skrolanje. Istraživanje je pokazalo da korisnici više vole mehanički kotačić od onog „nevidljivog“, a mi potvrđujemo pravilo.

U Logitechu su prilikom dizajna proizvoda uvijek puno pažnje posvećivali udobnosti korištenja, odnosno ergonomiji. Vođeni idejom da miš mora odlično izgledati, nikako nisu zanemarili i činjenicu da mora biti ugodan tijekom korištenja. Stoga sa sigurnošću možemo utvrditi da je i M350 rezultat uloženog truda kako bi se napravio model miša koji je podjednako minimalistički dizajniran i iznimno ugodan za korištenje.

Ovaj miš je također iznimno tih, što će svakako cijeniti vaši kolege ili ukućani jer gotovo ne proizvodi nikakve zvukove tijekom korištenja. Klasični klik ovdje je toliko diskretan da ga se može nazvati nečujnim.

Ni razina buke koju proizvodi kotačić za skrolanje nije zanemariva. Naime, miš koristi tehnologiju puno skupljeg modela M720 Marathon, što je posebno dobro za tiha okruženja koja zahtijevaju tihi rad ili pak za rad u kasnim noćnim satima.

Miš dolazi s USB prijamnikom koji se može pohraniti u maleni spremnik s donje strane miša, a tamo se nalazi i AA baterija koja može trajati i do 18 mjeseci, odnosno godinu i pol, što znači da se doista ne morate brinuti o tome hoće li miš raditi ili ne.

Višestruka povezivost sigurno je jedna od značajki koji ovaj miš izdvaja u ponudi sličnih miševa – možete ga spojiti putem gore spomenutog USB prijamnika ili putem Bluetooth veze, a miš se može koristiti na dva različita računala istovremeno. Naime, na stražnjoj strani miša se nalazi gumb koji vam omogućava odabir spajanja na računalo putem Bluetooth veze ili USB prijamnika.

S obzirom na male dimenzije i tek samo 100 grama težine, miš je lako prenosiv, a pridodamo li tome i cijenu od izvrsnih 199,00 kn, ovaj miš nam se čini kao savršeni izbor za one koje žele vrhunski uređaj s funkcionalnošću puno skupljih miševa.

Nas je oduševio!