Zavirite u jedan od najljepših frizerskih salona u Hrvatskoj

Uređenjem stoji uz bok salonima svjetskih metropola

by | 29 studenoga, 2022
salon franić

Ono što je oku estetski lijepo, itekako privlači pažnju. Samim time i provođenje određenog vremena u takvom prostoru izuzetno je ugodno. Frizerski saloni danas su poput drugog dnevnog boravka, tamo bježimo kako bi ukrali vrijeme za sebe i nakon izlaska iz omiljenog salona – osjećamo se odmah bolje, ljepše, a samopouzdanje cvate.

Jedan od najpoznatijih zagrebačkih salona – Salon Franić, preselio je na novu, dugoiščekivanu i veću lokaciju. Prekrasan prostor koji se proteže na čak 170 kvadrata, zaokružen je u savršenu cjelinu jer gdje god uputili pogled, oduševljenje neće izostati. Zvonimir Franić sa svojim salonom slavi desetljeće rada i upravo je ovo kruna dosadašnjeg rada. Selidba u prostraniji, luksuzniji prostor koji će omogućiti klijentima da se pruži još bolja usluga. Zvonimir je u Hrvatskoj predvodnik trendova kada je u pitanju njega i stiliziranje kose, a da ga se može svrstati u uspješne poduzetnike mlađe generacije dokazuje i ovaj poslovni potez. Sâm Zvonimir ne krije koliko je ponosan na ovaj projekt koji je sa svojim timom suradnika realizirao u svega nekoliko mjeseci.

Za uređenje i projektiranje ovog transparentnog i komunikativnog prostora zaslužan je arhitektonski studio kvadratB iza kojeg stoje arhitekti Ana Brebrić i Boris Labaš, koji su na najljepši mogući način učinili da salon bude formiran oko središnje osi – promenade.

salon franić

Šetajući salonom, pregledno su postavljeni sadržaji koji se nižu kroz prostor, od kućne i profesionalne njege kose, relaksacije i uljepšavanja.

Elegantan, monokromatski salon nalazi se u Hondlovoj ulici 2C u Zagrebu, a oblikovan je limitiranom paletom materijala – staklo, keramika, metal. Svaki dio salona, izrazito je fotogeničan, a svaki detalj – pomno je biran. Ono što je zanimljivo upravo je činjenica da se prostor u potpunosti može sagledati iz svake točke velikim ogledalima koja se ritmično izmjenjuju u prostoru na grafički naglašenog podlozi. Upravo pomoću takvog rasporeda, igra refleksija čini salon dinamičnim i atraktivnim. Volumeni i pregrade unutar prostora ne dotiču strop i na taj način zadržana je povezanost i cjelovitost prostora. Nesumnjivo je da će svi klijenti uživati na novoj lokaciji koja će zasigurno postati hair meka u Zagrebu.

 

Foto interijera: Bojan Zibar

Foto: John Pavlish