Morate vidjeti novu minimal waste kolekciju torba i korzeta dizajnerice Mirjam Krajina

Flamingo Shadows

by | 23 lipnja, 2022
mirjam krajina

Nova kampanja modne dizajnerice i kostimografkinje Mirjam Krajina svojevrsni je kreativni koncept koji zaokružuje zanimljivu tehniku termičke obrade plastičnog otpada i njegovu manipulaciju. Dizajnerica je vođena načelima održivosti i filozofijom minimal waste kreirala kolekciju izrađenu isključivo od plastičnog otpada, kako bi produžila trajnost inače potrošnih i lako zamjenjivih plastičnih vrećica, čiji otpad ima devastirajući utjecaj na ekosustav.

Naime, do sada su u toj tehnici isključivo nastajale njezine unikatne održive torbe Raw Bag, no inspirirana izložbom Thierryja Muglera u Parizu počela je raditi skulpture od reciklirane plastike koje su funkcionalno postale korzeti. Tehniku termičke obrade otpadnih plastičnih vrećica iskoristila je u inovativnom, estetski zanimljivom i unikatnom vidu te je na taj način proširila i upotpunila svoje izražavanje u ovoj neobičnoj i estetski zanimljivoj tehnici. Svi modeli torbi, kao i korzeti te obuća unikati su i kao takvi se ne mogu istovjetno ponoviti.

mirjam krajina

Kad je riječ o bojama, zanimljivo je da je sve rađeno u istoj baby rozoj koja se nametnula kao boja sezone pa sukladno tome dolazi i inspiracija za ime kolekcije Flamingo Shadows.

Na kampanji je radio već uhodani tim profesionalaca, koji je zaslužan i za prvu Raw Bag kampanju.

“Kad mi je Mirjam pokazala ove genijalne korzete koje je napravila, u glavi sam već imala cijelu ideju za snimanje kolekcije i jedva sam čekala da sve izrealiziramo. Znate onaj trenutak kada vidite nešto toliko drugačije što vam odmah zaokupi svu pažnju i um”, kaže nam Ivana Pavić koja je zaslužna za kreativni koncept i direkciju te styling kampanje.

Fotografije već prepoznatljive estetike rad su Denisa Butorca kojeg s Mirjam veže dugogodišnja kreativna suradnja. Model je sjajna Andrea Jurić, dok je styling asistentica Melita Bezjak.

Više o prošlim, sadašnjim i budućim kolekcijama dizajnerice saznajte na Instagramu profilu.