Fit na plaži: Oblikujte bedra i zategnite stražnjicu

by | 5 kolovoza, 2015

Ako želite ovog ljeta biti zapaženi, ne gubite vrijeme, počnite vježbati što prije.

ThinkstockPhotos-462030223

Na plaži, kao i u gradu, duge, lijepo oblikovane noge najupadljiviji su ženski adut. Zato, ako želite ovog ljeta biti zapaženi, ne gubite vrijeme, počnite vježbati što prije! Odvojite svakog dana po 30 minuta da zategnete mišiće nogu. Efekti će brzo biti vidljivi, a vi ćete se osjećati ženstvenije i samopouzdanije. Predlažemo vam nekoliko jednostavnih vježbi za bedra, listove i stražnjicu.

1. Iskorak
Stanite i uzmite utege, pa iskoračite desnom nogom oslanjajući se na stopalo. Napravite duboki čučanj, da osjetite kako se mišići bedara i listova zatežu. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi, pa ustanite, promijenite položaj nogu i ponovite vježbu. Napravite 4 serije po 10 do 20 vježbi.

2. Istezanje
Oslonite se na dlanove i koljena, ispravite leđa, podignite glavu, polako podignite desnu nogu, koliko god možete. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi i vratite se u početni položaj. Potom ponovite istu vježbu lijevom nogom. Napravite 2 serije po 10 do 20 vježbi za svaku nogu.

3. Balans
Legnite na leđa, ispravite noge, ruke oslonite uz tijelo. Istovremeno podižite ruke i noge uvis, što više možete. Zadržite se u toj pozi 5 do 10 sekundi i potom vratite u početni položaj. Stopala držite ispravljena. Ponovite vježbu 5 do 10 puta, pa povećavajte broj u skladu s fizičkim mogućnostima.

4. Vježba s loptom
Legnite na leđa, oslonite noge na loptu, a ruke ispružite uz tijelo, s dlanovima na podu. Polako podignite ispruženu desnu nogu ka grudima što više možete, ispravite stopalo i ostanite u tom položaju nekoliko sekundi. Zatim se vratite u početni položaj i ponovite vježbu lijevom nogom. Napravite 4 serije po 10 vježbi za svaku nogu.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock