Evo zašto s partnerima trebate dijeliti čak i “sramotne” strasti

by | 14 kolovoza, 2020

Biti u ljubavnoj vezi znači podržavati se, razvijati se i rasti skupa. Veza je, kao i sve druge stvari u životu, podložna promjenama, a ona se mijenja zahvaljujući promjenama kroz koje prolaze partneri.

Većina će se ljudi složiti s izjavom da je u vezi puno bitniji isti pogled na život i budućnost, nego ljubav prema istim hobijima i istim vrstama zabave ili umjetnosti. No unatoč tome što vi i vaš partner ili partnerica možete imati apsolutno različite želje kada je u pitanju gledanje filma, to ne znači da trebate biti nezainteresirani za međusobne želje i interese.

Širite vidike i rastite zajedno

Svima je dobro poznata stvar da svaka veza nailazi na prepreke i krize. Razgovor o novim stvarima koje vas pokreću i koje su na vas ostavile dojam može biti odličan način za prelaženje preko tih prepreka. Nemojte se sramiti reći da se želite upisati u školu slikanja, okušati se u plesu na šipci ili u amaterskom kazalištu. Bez obzira na to koliko vaši novi interesi odudarali od prijašnjih, vaš ih partner treba prihvatiti.

Nitko se ne treba oglušiti na poziv

Bilo da želite otići na karaoke u obližnji kafić ili na radionicu izrade sapuna, pozovite svoju najdražu osobu. Isto tako, ako partner ili partnerica pozove vas na neku od svojih novih aktivnosti, nemojte odbiti koliko god sumnjali u ishod. Možda vam neka od tih aktivnosti začini vezu na potpuno nov način.

Nemojte se bojati reći “ne”

Naravno, svaka od tih ovih aktivnosti može jednostavno ne odgovarati nekome od vas i to je posve u redu. Svaka osoba ima pravo reći ako mu nešto ne odgovara te se ne izlagati tome sljedeći put. U redu je novim stvarima dati priliku, no ako osjetite da nešto nije za vas, recite to jasno i bez susprezanja objasnite partneru ili partnerici u čemu je stvar.

Tagovi: