EVO ŠTO NAPRAVITI ako vam koža loše reagira na beauty proizvod

by | 11 rujna, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Iritacija kože ponekad može biti poprilično zastrašujuća, posebice kada ne znamo zašto se uopće pojavila. Ponekad uzrok može biti jedan proizvod, a nekad čak i pogrešna kombinacija određenih proizvoda. Nakon što ste dobro razmislile što bi mogao biti uzrok iritacije, prema mišljenju dermatologa Davida Jacka i Rossa Perryja ovo su koraci koje biste trebale poduzeti.

1. Dobro očistite lice

Nakon što ste shvatile koji vam proizvod uzrokuje iritaciju, dobro operite lice gelom ili pjenom za umivanje koja ne sadrži umjetne mirise i temeljito uklonite svaki trag spornog proizvoda.

2. Nanesite umirujuću kremu 

Ako vam je koža crvena i iziritirana, dr. Jack preporučuje da na iziritiranu kožu nanesete medicinski umirujući losion. Ako vam se koža upalila i ako primijetite mogućnost nastajanja akni, nanesite antiseptik na oštećena mjesta. Ako ne znate što biste trebale točno koristiti, najbolje bi bilo da se savjetujete s ljekarnikom.

3. Hidratizirajte oštećena mjesta na koži

Primijetite li da vam je iziritirano mjesto posebno suho, možda čak i u procesu ljuštenja, obavezno nekoliko puta dnevno nanesite bogatu, hidratantnu kremu za koju ste sigurne da dobro djeluje na vašu kožu.

4. Ako se stanje pogorša – obavezno posjetite dermatologa 

Ako je uzrok iritacije neka kiselina i primijetite li da vam ništa od prethodnog ne pomaže, dermatolozi Jack i Perry savjetuju da se odmah obratite ginekologu za daljnje liječenje.

IZVOR: INDEX.HR