Koliko je hidratantne kreme zapravo dovoljno nanijeti na kožu?

by | 7 studenoga, 2020

Koža može primiti samo određenu količinu hidratacije, a sva dodatna hidratantna krema koju nanesete će jednostavno ostati na vrhu i učiniti da vaša koža izgleda masno.

Previše hidratantne kreme zapravo može nanijeti više štete nego koristi.

Koža može primiti samo određenu količinu hidratacije, a sva dodatna hidratantna krema koju nanesete će jednostavno ostati na vrhu i učiniti da vaša koža izgleda masno. Ovisno o formuli, previše hidratantne kreme moglo bi začepiti pore i prouzročiti pucanje kože, kako kaže liječnik i stručnjak za njegu kože Lamees Hamdan.

Što učiniti ako primijetimo pukotine na koži? Nemojte nanositi više proizvoda, nego jednostavno promijenite proizvod koji koristite.

“Čak i ako je vaša formula u prošlosti dobro funkcionirala, koža je organ. Stvari se mijenjaju i ovisno o sezoni naša koža treba drukčiju njegu. Ako osjećate da neki proizvod ne hidratizira vašu kožu dovoljno, potražite drugi”, dodala je Joanna Vargas, vlasnica salona za njegu kože.

Koliko hidratantne kreme biste zapravo trebali koristiti?

Naravno, ne postoji jedan ispravan odgovor. Svaka koža može podnijeti različitu količinu vlage. Ali, općenito, Vargas ne preporučuje više kreme od veličine jednog novčića. Kako biste bili sigurni da ste pokrili sva suha područja, jednostavno rasporedite kremu po licu, a zatim je umasirajte u kožu. Možda biste čak trebali i utisnuti kremu dlanovima, samo kako biste bili sigurni da formula ulazi u kožu, kako piše mindbodygreen.

IZVOR: 24SATA.HR