Eterična ulja mogu vas učiniti neodoljivim ako ih stavite na prava mjesta

by | 27 siječnja, 2020

Prvo i najvažnije je da vaša kuća, ali i vi sami, odišete čistoćom. Naime, ustajali i neugodni mirisi stvaraju negativnu energiju i automatski se osjećate lošije i privlačite ono loše u život, iako toga možda niste svjesni. Također, prostor u kojemu boravite provjetravajte često.

Kada su preduvjeti poput čistoće i svježine ispunjeni, tek tada možete posegnuti za eteričnim uljima koji će u vaš život prizvati sreću, blagostanje, ljubav i sve pozitivne stvari koje možete poželjeti.

Umjetne mirise izbjegavajte, jer zapravo udišete sitne čestice tko zna kakvih kemikalija, a iz toga se ne može izroditi ništa dobro. Jednako je i sa mirisnim svijećama koje sadrže umjetne arome.

Eterična ulja različito djeluju pa birajte ona koja bi vam u određenom trenutku života dobro došla.

Tu je nekoliko prijedloga:

  • Miris naranče – privlači sreću i zadovoljstvo. Djeluje poticajno i osvježavajuće te ga je dobro imati u svim prostorijama kako bi protok pozitivne energije kroz dom bio nesmetan.
  • Miris limuna ili limete – udisanje ovih mirisa osigurava dobru kontrolu nad emocijama te donosi mentalnu stabilnost.
  • Miris lavande – odličan je za prizivanje mira i opuštenosti među svim ukućanima.
  • Miris šumskog voća – ovaj divan miris privlači prijateljstvo i obilje ljubavi u dom.
  • Miris bora – ovo eterično ulje priziva novac i blagostanje, ali i zaštitu u životu.
  • Mirisi ruže i orhideje – oba mirisa su na glasu kao odlično pomagalo u pronalaženju prave, iskrene ljubavi.
  • Mirisi vanilije i cimeta – pozitivno utječu na brak, donose bračnu sreću i smanjuju mogućnost razvoda.

Ylang-ylang eterično ulje

Miris ovog ulja, koje se dobiva od istoimene biljke (lat. Cananga odorata forma genuina), može vas učiniti privlačnijima partneru. Stavite jednu kap na prst i razmažite na područje šeste čakre, što bi bilo mjesto točno između obrva. Također, želite li preusmjeriti poglede ljudi na sebe, jednu kap stavite na krunsku čakru, to je mjesto na samom vrhu tjemena.

Mješavina ruže i lavande

Ova kombinacija je odlična za ostavljanje dobrog dojma na razgovoru za posao. Po jednu kap od svakoga stavite na srčanu čakru, to područje se nalazi između vaših grudi.

Ulje jasmina

Ulje jasmina možete upotrijebiti poželite li nekoga zavesti. Stavite jednu kap na šestu čakru (točno u sredinu između obrva), prenosi Atma.

Također, miris jasmina poboljšava raspoloženje, ublažava depresiju, nesanicu i tjeskobu. Odličan je i za neutralizaciju negativnih emocija kao što su ljutnja, nesigurnost, pesimizam, osjećaj krivnje, tuge, a pomaže čak i kod fobija.

Postoji više vrsti jasmina, no samo dvije su pogodne za eterična ulja zbog specifičnog mirisa po kojemu je poznat – to su Jasminum officinale i Jasminum grandiflorum.

IZVOR: 24SATA.HR