Elliot Page podijelio vijest o vlastitoj transrodnosti putem emotivnog i moćnog pisma

by | 2 prosinca, 2020

U emotivnom pismu objavljenom putem Twittera, Elliot Page, glumac i zvijezda nezaboravnog filma Juno, kojeg smo prije znali pod imenom Ellen Page, objavio je kako je transrodna nebinarna osoba.

“Pozdrav prijatelji”, napisao je u pismu 33-godišnji glumac. “Htio bih s vama podijeliti vijest o tome da sam transrodna osoba, da koristim zamjenice “on” i “oni” te da se zovem Elliot. Iznimno sam sretan što ovo pišem, što sam ovdje, što sam došao do ovog dijela svog života. Neizmjerno sam zahvalan na predivnim ljudima koji su me podržali u ovom putovanju. Ne mogu opisati niti pronaći riječi za oduševljenje koje osjećam zbog toga što se konačno volim dovoljno da bi si dopustio biti ono što doista jesam. Hvala vam za hrabrost, velikodušnost i konstantan trud te volju za mijenjanjem svijeta u ljepše i suosjećajnije mjesto.”, dodao je.

Glumac se osvrnuo na sve ono što doživljavaju transrodne osobe te je priznao da se nalazi u privilegiranoj poziciji. No unatoč tomu, on ipak osjeća strah te moli za strpljenje. “Moja je radost stvarna, ali krhka. Unatoč sreći koju osjećam i privilegijama koje uživam, svejedno se bojim. Bojim se napadanja, mržnje, “šala” i nasilja. Ne želim biti negativan u trenucima ovakve sreće, no želim biti realan”, dodao je.

Osvrnuo se na statistike te na najmanje 40 ubojstava transrodnih osoba u SAD-u. Istaknuo je kako je Amerika prepuna diskriminacije i mržnje koju ignoriraju političari i moćnici koji su na vlasti. Obećao je da neće šutjeti te da će se glasno boriti za prava onih koji su potlačeni. Prozvao je sve političare koji kriminaliziraju zdravstvena pitanja i osnovna prava transrodnih ljudi. Ovo, emocijama nabijeno, pismo završio je riječima podrške i ljubavi – prema sebi i prema svim pripadnicima LGBTIQA+ zajednice za čija se prava obećao boriti.

Foto: Getty Images/Rich Fury via Guliver