


Sastojci:
- 50 g stolnog margarina
- 250 g šećera
- 250 g meda
- 1 kg brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 1/2 žličice ribanog svježeg đumbira
- ribana korica od 2 naranče
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade
- 50 g stolnog margarina
- bijeli bomboni
Priprema:
1. Umutiti stolni margarin sa šećerom, medom, jajima, ribanim đumbirom i korom od naranče.
2. Posebno pomiješati brašno i prašak za pecivo.
3. U smjesu od stolnog margarina postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo mijeseći ručno dok se ne dobije glatko tijesto.
4. Umiješeno tijesto uviti u najlon vrećicu i ostaviti u hladnjaku da miruje 60 min.
5. Odstajalo tijesto istanjiti na debljinu od 1 cm, a zatim odgovarajućim modlama oblikovati željene figure.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega medenjake. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C oko 15 min.
7. Na pari otopiti čokoladu sa stolnim margarinom. Pečene medenjake dopola umočiti u otopljenu čokoladu i ostaviti da se stegnu. Čokoladu odozgora ukrasiti bijelim bombonima.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



