Nekoliko opcija za eco-friendly božićno drvce koje može izraditi cijela obitelj

by | 15 studenoga, 2020

Ostalo nam je svega mjesec dana do Božića i već smo počeli razmišljati o ovogodišnjoj dekoraciji kako bi svoj dom što više utopili u blagdanskoj atmosferi budući da ćemo ove godine Advente po gradovima ipak preskočiti.

Umjesto da idete u nabavku božićnog drvca, zašto se ne biste upustili u održivi obiteljski projekt koji će vas dodatno zbližiti, a svakako ćete utjecati i na očuvanje planeta? Osim što ćete uštedjeti, o čemu u nadolazećim vremenima svakako moramo razmišljati, ove eco-friendly alternative s razgradivim materijalima mogu biti pun pogodak za vaš dom jer ne zauzimaju puno prostora i ne zahtijevaju puno truda. U nastavku pogledajte ideje za izradu vlastitog božićnog drvca.

Izradite božićno drvce od kartona
Željeli vi veliko ili malo božićno drvce, reciklirajte veliki hamer ili tvrdi papir u boji kojoj želite i izradite božićno drvce na koje ćete moći lijepiti ukrase i lampice. Pustite mašti na volju, uštedite novac i sačuvajte život jednog božićnog drvca za ovu godinu.

 

Izradite božićno drvce od drveta
Iako ih ima mnogo i za kupiti na tržištu, božićno drvce izrađeno od drvenih debelih grana može biti odličan obiteljski projekt na kojem ćete zajednički raditi. Iskoristite stare grane drveta koje obrezujete prije zime ili iskoristite one koje vam stoje na kraju dvorišta, očistite ih, spojite i ukrasite po želji.

Izradite božićno drvce od grančica

Za stylish, profinjeniju verziju božićnog drvca uberite nekoliko tankih grančica, obojite ih lakom u srebrnu ili zlatnu boji, a potom ih stavite u ukrasnu vazu. Ukrasite ih kuglicama ili lampicama I dobit ćete idealni božićni ukras koji možete koristiti i u nadolazećim godinama.

Foto: Unsplash