Dva zagrebačka festivala u rujnu koja morate posjetiti

by | 11 rujna, 2020

Sezona festivala u Zagrebu još uvijek nije završila i priznajemo, jako smo sretni zbog toga.

Festivali nas nekako neodoljivo podsjećaju na ljeto, a kada je jesen već na pomolu, nema boljeg rješenja od mirisa hrane i doze umjetnosti. Ako još uvijek niste sigurni kako iskoristiti svoje rujanske vikende i večeri u Zagrebu, uskoro počinju dva festivala na kojima ćete se sigurno napuniti dozom pozitive i inspiracije.

Touch Me festival


Križanje kokoši, rađanje dupina, čovjek koji postaje koza! U jeku krize i zabranjenih dodira, Touch Me festival od 17. Rujna do 3. Listopada u industrijskoj HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu kroz izložbe, performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije. Renomirani umjetnici koji stvaraju na granici umjetnosti, znanosti i tehnologije predstavit će svoje radove na do sada najvećem međunarodnom Touch Me trijenalu u organizaciji KONTEJNER-a. Program šestog izdanja okuplja radove s područja istraživačke i interdisciplinarne umjetnosti i eksperimentalnog zvuka, a uz centralnu izložbu i filmski program donosi izložbeni i izvedbeni program pod KONTEJNER-ovom kustoskom koncepcijom u sklopu dva europska projekta: EMAP –European Media Art Platformi Re-Imagine Europe.

YES Feel Good Festival


Novi YES Feel Good Festival, na zagrebačkom Strossmayerovom trgu od 16. do 27.09. je prštav, razigran, poziva na ples, dobru glazbu i druženje na otvorenom, a koketira i sa slasnim jesenskim plodovima. Želja mu je širiti toliko potrebnu pozitivu i dobar osjećaj, a u pripremi su i razni sadržaji. YES je ogrnut yesenskim plaštem i dovodi yesenske specijalitete koje još kušali niste, a rado biste. Već dobro nam poznati Đurina Hiža, Cheese Bar by Rene Bakalović, Mangosta, Gingle Bells i Marin Nekić s yesenskim vrtom & smokerom & cocktailima pridružit će se u širenju feel good osjećaja, a pripremamo i nekoliko gastro iznenađenja. Moći ćete ispeći svoj kukuruz i marshmallow na vatrici, vježbati jogu pod krošnjom, nazdraviti novoj yesenskoj vibri & poželjeti dobrodošlicu novim bojama i mirisima.

 

Foto: Anže Sekelj i Hana Jošić, PR