Dunavski valovi

by | 3 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 700 g trešanja
  • 550 g maslaca
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 275 g šećera
  • 5 jaja
  • 300 g brašna
  • 3 vrećice praška za pecivo
  • 6 dl mlijeka
  • 2 žlice kakaa
  • 4 žlice ulja
  • 1 pakiranje pudinga od vanilije

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 20 g maslaca

Priprema:

1. Mikserom mutiti 300 g maslaca, vanilin šećer i 225 g šećera dok se ne dobije pjenasta smjesa. Dodati jaja, prašak za pecivo, brašno i 5 žlica mlijeka, pa umijesiti tijesto.
2. Pripremljeno tijesto podijeliti na dva dijela, te u jedan dio dodati kakao i dobro izmiješati.
3. Pravokutnu tepsiju nauljiti, posipati brašnom, pa dodati svijetlo tijesto i poravnati. Preko toga nanijeti tamno tijesto s kakaom.
4. Trešnje oprati i ravnomjerno rasporediti po tijestu. Pripremljeno tijesto peći u zagrijanoj pećnici 35 minuta na 175 ºC dok ne porumeni.
5. Prah za puding pomiješati sa 50 g šećera i 1 dl mlijeka, a 4 dl mlijeka staviti kuhati u posudu. Umućenu smjesu dodati u proključalo mlijeko i kuhati kako bi se zgusnula. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
6. Maslac pjenasto umutiti i pomiješati s ohlađenim pudingom da bi se dobila kremasta smjesa.
7. Pripremljenu kremu premazati preko pečenog ohlađenog tijesta.
8. Čokoladu i maslac otopiti na pari i preliti preko kreme.

Izvor: Dobra hrana