Ducray Melascreen je snažno oružje u borbi protiv tamnih mrlja na licu

Za hiperpigmentacije postoji rješenje!

by | 19 travnja, 2021
hiperpigmentacija

Njegovana i zdrava koža je nešto čemu svu težimo, a s prvim toplijim danima sve više vremena provodimo na otvorenome te često zaboravimo koliko je važno zaštititi se od prekomjernog izlaganja UVA i UVB zrakama. Bilo na balkonu, u šetnji prirodom ili sjedili na nekoj jadranskoj plaži, moramo biti svjesni negativnih posljedica izlaganja suncu, nastanka tamnih mrlja i ranih znakova fotostarenja.

Problem nastanka hiperpigmentacija postaje sve učestaliji problem, u svakoj životnoj dobi. Već u dvadesetim godinama života može se javiti melazma, jedna od najčešćih hiperpigmentacija. Kod većine se žena melazma razvije u trudnoći ili neposredno nakon poroda, zato je i često zvana “maska trudnoće”. Povišena razina ženskih spolnih hormona potiče razvoj pigmentacije, osobito u kombinaciji sa suncem. Ženama predstavlja veliki estetski problem koji teško prekriva, a daje izgled nečistog lica.

Fotostarenje nastaje učestalim, svakodnevnim izlaganjem UVA zrakama koje prodiru duboko u kožu gdje dolazi do oštećenja kolagena. Koža pamti, pojavljuju se bore, tamne mrlje na koži, koža postaje suha, gubi elastičnost i čvrstoću. Ovo preuranjeno starenje kože češći je problem kod osoba svjetlije puti, a najčešće se javlja nakon 45. godine života. Stručnjaci francuskog dermokozmetičkog brenda Ducray laboratorij su za prevenciju i korekciju tamnih mrlja i znakova fotostarenja razvili liniju Melascreen s proizvodima koji štite od sunca, posvjetljuju uporne tamne mrlje te se bore sa svim znakovima fotostarenja. Tako je i naša poznata glumica, Marijana Mikulić, nedavno otkrila snažno oružje u borbi protiv tamnih mrlja na koži, a koje je prvi puta zamijetila u trudnoći: “Pjegice su moja stvarnost, čim krenu lijepi dani puno ih lice. To sam prihvatila. Ali pjege nastale u trećoj trudnoći, koje se nikad nisu povukle, stvaraju mi ogroman problem, pogotovo s obzirom na prirodu mog posla – velike smeđe fleke koje kad potamne izgledaju kao brkovi, zatim po jedna velika sa strane oba oka koje se ničim ne daju pokriti. Čim krene sunce stavljam 50+ kreme, ali otkriće mi je krema koja štiti od novih, a ujedno izbjeljuje stare fleke i pjege. Ducray Melascreen UV SPF 50+ je fotozaštitni 2u1 tretman, za prevenciju i korekciju – štiti kožu od UVA i UVB zraka te od nastanka hiperpigmentacija, lokaliziranih tamnih mrlja i staračkih pjega, a učinkovito ograničava i posvjetljuje postojeće tamne mrlje zahvaljujući inovativnoj kombinaciji. Pogodna pogotovo za nas koje na dnevnoj bazi ne stignemo sto kremica utapkati, pa moramo posezati za ovim “više toga u jedan” varijantama.”

… rješenje protiv tamnih mrlja za svaki tip kože, a trenutno i po osjetnoj sniženoj cijeni od 30 %

Melascreen UV SPF 50+ predstavlja fotozaštitni 2u1 tretman, za prevenciju i korekciju. Dolazi u laganoj dry touch (normalna do mješovita koža) i bogatoj (suha i vrlo suha koža) teksturi, a namijenjena je zaštiti kože od UVA i UVB zraka te od nastanka hiperpigmentacija, lokaliziranih tamnih mrlja i staračkih pjega. Učinkovito ograničava i posvjetljuje tamne mrlje zahvaljujući inovativnoj kombinaciji djelatnih tvari: fotozaštitni sustav širokog spektra blokira UVA i UVB zrake, a molekula RonaCare AP® pomaže ograničiti tamne mrlje i štiti od fotostarenja. Fotostabilna formula otporna je na vodu i znoj, čak i u vrućim podnebljima. Teksture, vrlo ugodne za uporabu, pružaju zaštitu za sve tipove kože te su prilagođene svakodnevnoj primjeni tijekom cijele godine.

Ako su posljedice izlaganja suncu već prisutne, posebno formulirana Melascreen DEPIGMENANT intenzivna njega djelovat će na smanjenje i posvjetljivanje lokaliziranih tamnih mrlja. Djelotvornost leži u originalnoj kombinaciji visokoučinkovitih djelatnih tvari, koncentriranoj formuli azelaične i glikolne kiseline. Za dodatno ujednačavanje tena pomoću vitamina C i vitamina B3 tu je Melascreen ÉCLAT lagana krema SPF 15. Tijekom dnevnog izlaganja suncu svakako koristiti i Melascreen UV SPF 50+.

Linija Melascreen PHOTO-AGNING pruža potpuno rješenje za njegu kože koja ubrzano stari zbog pretjerane izloženosti suncu. Visokoučinkovite kombinacije djelatnih tvari djeluju protiv tamnih mrlja, staračkih pjega, bora, gubitka čvrstoće i elastičnosti. Melascreen PHOTO-AGING global serum pruža ugodnost primjene zbog svoje lagane teksture, obogaćene hidrirajućim i hranjivim sastojcima. Za izuzetno hranjivu noćnu njegu tu je Melascreen PHOTO-AGING noćna krema koja intenzivno hrani i njeguje kožu. Melascreen PHOTO-AGING krema za ruke SPF 50+ pruža sveobuhvatnu njegu i visokoučinkovitu zaštitu kože ruku s ranim znakovima fotostarenja.