Drogerijski puder od 50-ak kuna koji me potpuno osvojio!

by | 1 rujna, 2020

Jedna sam od onih osoba koje na skincareu i puderu za lice nikada neće štedjeti jer smatram da ono što ide direktno na našu kožu i treba biti nešto što joj najbolje odgovara. Upravo zbog toga, nakon što sam sama počela zarađivati, rijetko kada sam posegnula za puderom iz drogerijske ponude.

Nakon nekoliko godina problema s prištićima i aknama, konstantnog prekrivanja kože teškim puderima zbog srama koji sam osjećala, napokon sam dovela kožu pod kontrolu i svoju skincare rutinu sam ustabilila. Napokon je došlo vrijeme da počnem isprobavati i novu kozmetiku koju sam dobila, a do tada sam se bojala da mi koža ne reagira na nju.

Dala sam si priliku da testiram i nešto povoljniji, drogerijski puder, Catrice HD Liquid Coverage o kojem su svi svojevremeno brujali. Priznajem, bila sam jako skeptična jer još nisam pronašla drogerijski puder koji mi je potpuno odgovarao, ali malo je reći da me ovaj izuo iz cipela. Od tada prošlo je godinu i pol, a jedini puder koji koristim na dnevnoj bazi upravo je taj.

Pakiranje je svakako razina više nego ono na što smo navikli od povoljnih brendova, jer ambalaža je staklena i dolazi s pipetom koja savršeno dozira količinu pudera koju stavljamo na lice, pa se neće dogoditi da ćete staviti previše proizvoda i trošiti ga dodatno bez potrebe. Tekstura je dosta tekuća pa pripazite prvih par nanošenja dok se ne naviknete, kako vam ne bi kapnuo na odjeću.

Na prvo nanošenje četkicom već me oduševio. Vrlo lagana, hidratantna, a nimalo masna tekstura na mojoj mješovitoj koži odgovarala je savršeno. Iako nisam sigurna kako bi odgovarao za suhu kožu zbog mat finisha, potpuno se stopio s mojom kožom i dao prirodan izgled, srednjeg prekrivanja s prostorom za nadogradnju na full prekrivanje lica. Iako tvrdi da je mat, bez brige, neće vam se uvući u bore i pore, niti će vam lice izgledati suho i praškasto, već će biti baršunasto i prirodno (no prije njega svakako morate dobro hidratizirati kožu lica). Naravno, za duže djelovanje i masniju kožu lica, potrebno ga je setirati puderom u prahu ili kamenu, no to radim isključivo kada znam da ću ga cijeli dan trebati imati na koži i tada drži i do 15 sati. Testirala sam ga i do potpunog prekrivanja, cijeli dan i noć ga nosila na svadbi i rezultati su bili odlični – vidjelo se da imam potpuno prekrivanje, ali nije izgledalo nametljivo ili neprirodno, niti je osjećaj bio nešto masniji. Uz dobro setiranje puder je na licu stajao do jutra.

Dnevni look, bez setiranja

Dolazi u četiri nijanse od kojih zapravo koristim dvije žutog podtona – jednu ljeti, a drugu zimi i nije mi potrebno miješanje s drugim puderima kako bi dobila svoju nijansu. Odlično je za znati i da niti u jednom trenutku boja na licu neće oksidirati, pa možete biti sigurni da ostaje onakav kakvog ste ga stavili u prvom trenu. Cijena mu je 50-ak kuna, a uz svakodnevno korištenje možete ga imati i po 4-5 mjeseci. Svakako – pun pogodak!

Foto: PR, privatna arhiva